«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Чехія готова надати допомогу Україні у відновленні об’єктів критичної інфраструктури та комплексній відбудові громад

02.12.2022


Співпрацю на енергетичну фронті, відновлення пошкодженої інфраструктури та підтримку України у процесі відновлення деокупованих територій обговорили під час зустрічі заступник Міністра розвитку громад та територій України Ігор Корховий та заступник Міністра закордонних справ Чеської республіки Марек Свобода.

Зокрема, Ігор Корховий подякував чеській стороні  за всебічну допомогу, яку надається Україні зараз та  планується у подальшому, а також за стійку підтримку на дипломатичному фронті. 

«Ми вдячні Вам за однозначну позицію щодо невиправданого та не спровокованого військового вторгнення рф в Україну. Чехія завжди підтримувала та продовжує підтримувати Україну у цій боротьбі. Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю, яка матиме успішний результат для майбутнього відновлення», — зазначив він.

Зі свого боку Марек Свобода наголосив, що Чехія готова надати допомогу Україні у відновленні об’єктів критичної інфраструктури та комплексній відбудові громад.

Сторони обговорили основні напрямки подальшої співпраці спрямовані на оперативне відновлення об‘єктів критичної інфраструктури, зокрема, надання необхідного обладнання, підтримку сталого проходження опалювального сезону та подальшу відбудову України.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Назад в раздел