«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

ДАБІ пропонує нову систему контролю, щоб унеможливити незаконні будівництва та захистити інвесторів

20.04.2018

Державна архітектурно-будівельна інспекція України пропонує поетапну систему контролю за будівництвом, яка базується на принципах публічності, відкритості та співпраці із забудовниками. Про це заявив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев у програмі «Паралелі» на телеканалі «ПравдаТУТ».

«Ми публічні, відкриті і готові спільно працювати із забудовниками, щоб гарантувати якість та безпеку будинків і споруд. Тому ми пропонуємо нову систему контролю, яка передбачає поетапний огляд виконаних будівельних робіт: нульовий цикл, каркас, мережі, оздоблення. На що це направлено? Щоб не було незаконних будівництв, а інвестори бачили, що будівництво контрольоване, у ході нього відсутні порушення або вони оперативно усуваються, та щоб у результаті ми всі отримати добудований і надійний об’єкт», – прокоментував Голова ДАБІ.

За його словами, якщо в минулому році змінилася дозвільна система, то сьогодні на часі змінювати систему контролю за будівництвом. Наразі концепція поетапного контролю за будівництвом обговорюється на Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, в галузевих колах, проведено декілька круглих столів. І ми бачимо, що будівельна галузь сприяє пропозиції Держархбудінспекції.

«Нова система контролю працюватиме на умовах співпраці між забудовником та органом держархбудконтролю. На зручний для себе час замовник робитиме заявку і представники архбудконтролю виходитимуть на перевірку. Так, ми будемо бачити як триває будівництво, є там порушення або нема. Якщо нема, то складаємо довідку і будівництво продовжується. Якщо порушення виявлені, то буде вказано на них, надано консультацію по усуненню, але без штрафних санкцій та зупинки будівництва», – підкреслив Олексій Кудрявцев.


Інформація використана з сайта ДАБІ


Назад в раздел