«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

До уваги інженерів технічного нагляду, замовників, підрядників та інших суб’єктів нового будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування

14.03.2017

До уваги інженерів технічного нагляду, замовників, підрядників та інших суб’єктів нового будівництва, реконструкції та ремонту  автомобільних доріг загального користування

ІНФОРМАЦІЯ

з приводу опублікування постанови Кабінету Міністрів України

«Про затвердження вимог щодо проведення контролю якості робіт з нового будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування» від 28 грудня 2016 р. N 1065

Кабінетом Міністрів України прийнято та опубліковано постанову «Про затвердження вимог щодо проведення контролю якості робіт з нового будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування» від 28 грудня 2016 року N 1065. Затвердженими Вимогами передбачено здійснення технічного нагляду на автомобільних дорогах загального користування, шляхом закупівлі «дорожніх консультаційних послуг» відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та затверджених Вимог (п.4), а також визначено, що особою яка надає «дорожні консультаційні послуги», є інженер-консультант (п. 3 абз. 4). У той же час абз. 5 п. 3 визначено, що «технічний нагляд на автомобільних дорогах загального користування» - це забезпечення замовником контролю за дотриманням проектної документації, вимог будівельних норм, національних стандартів, а також контролю за якістю виконаних дорожніх робіт та їх обсягами під час нового будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування, а інженер-консультант є представником замовника відповідальним за здійснення технічного нагляду (п. 5).

При цьому, згідно з п. 21 вказаних Вимог, інженер-консультант повинен відповідати кваліфікаційним вимогам до професій працівників для здійснення технічного нагляду в Україні.

Таким чином переможець тендеру на закупівлю дорожніх консультаційних послуг, проведеного згідно з п. 14 Вимог, для безпосереднього виконання функцій технічного нагляду має підтвердити свою відповідність кваліфікаційним вимогам відповідно до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, Випуск 64, «Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи», зміни № 8 до розділу 1 «Керівники, професіонали, фахівці». Або може залучати для безпосереднього виконання функцій, передбачених Порядком здійснення технічного нагляду під час будівництва об’єкта архітектури, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 року № 903, сертифікованих згідно законодавства України інженерів технічного нагляду відповідної кваліфікації.

При цьому, залежно від обсягу та умов дорожніх робіт, замовник може висувати додаткові вимоги до досвіду і кваліфікації працівників, підпорядкованих інженеру-консультанту (п. 21 Вимог).

Інформація надається з метою сприяння зацікавленим суб’єктам, насамперед замовникам у забезпеченні вимог законодавства України щодо організації технічного нагляду при реалізації проектів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування.

Назад в раздел