«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

FIDIC і урахування "Укрдорінвестом" помилок при роботі з контрактами МФО допоможуть поліпшити якість доріг

01.03.2017

FIDIC і урахування "Укрдорінвестом" помилок при роботі з контрактами МФО допоможуть поліпшити якість доріг

FIDIC і урахування “Укрдорінвестом” помилок при роботі з контрактами МФО допоможуть поліпшити якість доріг. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій – незалежний інформаційно-консалтинговий центр, який зосереджений на дослідженні окремих транспортно-інфраструктурних проектів, а також аналізі і прогнозах розвитку транспортного комплексу.

Недоліки, виявлені в рамках двох контрактів дорожнього будівництва, які фінансуються за рахунок міжнародних фінансових орагнізацій, допоможуть “Укравтодору” уникнути нових помилок при реалізації майбутніх контрактів.

Про це заявила директор державного підприємства “Укрдорінвест” Олена Криворучко, виступаючи 28 лютого, під час презентації верифікаційного звіту CoST по проектам, які фінансуються МФО.

“Хочу подякувати громадській ініціативі CoST за весь масив роботи, який був проведений її учасниками і фахівцями. Недоліки, виявлені в рамках двох контрактів – важлива і цінна інформація для нас, як для нового менеджменту “Укравтодотра” і “Укрдорінвеста”, і цей досвід допоможе нам уникнути багатьох помилок в рамках майбутніх контрактів. Зі свого боку також хочу відзначити, що ми і надалі готові надавати громадським ініціативам максимально повну інформацію, щоб разом робити дорожню галузь більш прозорою “,  заявила Криворучко.

Також на заході були присутні міністр інфраструктури Володимир Омелян, директор національного секретаріату CoST Наталія Форсюк і представник ради бізнес-омбудсмена в Україні Тетяна Коротка.

Міністр інфраструктури зазначив, що 95% українських доріг знаходяться в неналежному стані, особливо після зими. І не можуть перетворитися в європейські автобани. Однак, за словами міністра, завдяки співпраці зі Світовим банком, ЄБРР та CoST Україна, українські дороги мають шанси поступово стати якісними та досягти європейського рівня. Також  В. Омелян, розповів про впровадження системи FIDIC на державному рівні. Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомлялось раніше,  ДП “Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції” (“Дорцентр”) і Міждержавна гільдія інженерів консультантів (МГІК) підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого вони будуть працювати над забезпеченням якості доріг із застосуванням контрактів FIDIC.

CoST – ініціатива, яка забезпечує прозорість у використанні публічних коштів, при будівництві об’єктів інфраструктури. Завдання CoST вивчати корупційні ризики, а також давати рекомендації про те, як уникати їх надалі.


Інформація використана з сайта МГІК

Назад в раздел