«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Мінрегіон пропонує розширити перелік нескладних будробіт без отримання дозволів на їх виконання

30.05.2018

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує розширити перелік нескладних будівельних робіт, що не потребують отримання дозволу на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови розроблений Мінрегіоном.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«У минулому році разом з фаховими спеціалістами, експертами та громадськістю ми розробили перелік нескладних будівельних робіт, на виконання яких не потрібен дозвіл. Тоді було суттєво спрощено влаштування пандусів та інших засобів доступності, заміну балконних, дверних та віконних блоків, перепланування у невеликих об’єктах із незначним класом наслідків та інші. У цьому році ми ініціюємо доповнення цього списку новими видами нескладних робіт, що не потребують дозволів», — сказав він.

Зокрема, пропонується включити в перелік роботи з:

— переобладнання та заміни внутрішніх перегородок в нежитлових будинках;

— реконструкції, капітального ремонту та технічного переоснащення внутрішніх систем опалення, вентиляції, водопостачання та водовідведення;

— заміни трубопроводів та систем опалення, гарячого та холодного водопостачання і водовідведення;

— технічного переоснащення систем газопостачання;

— улаштування автоматизованих систем виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення, систем протипожежного захисту тощо;

— будівництва, реконструкції та технічного переоснащення електричних мереж напругою не вище 10кВ;

— поточного ремонту та утримання об‘єктів благоустрою;

— відновлення інфраструктури військових містечок;

— перепланування та технічного переоснащення установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

Крім цього, планується доповнити перелік роботами з проведення теплоізоляції введених в експлуатацію житлових будинків з незначним (СС1) та середнім (СС2) класом наслідків. Так, 23 липня 2018 року набирає чинності Закон України «Про енергетичну ефективність будівель», згідно з яким планується розпочати діяльність Фонду енергоефективності, головною метою якого є підтримка енергоефективних ініціатив, впровадження інструментів стимулювання та підтримки здійснення енергоефективних заходів. «Очікується збільшення об’ємів виконання будівельних робіт з термомодернізації. Тому, щоб спростити їх проведення, ми також включаємо ці роботи в перелік», — пояснив Парцхаладзе.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №406, якою затвердив Перелік будівельних робіт, що не потребують документів, які дають право на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.


Інформацію використано з сайта Мінрегіону

Назад в раздел