«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Вінниччині підписано Меморандум щодо технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури

12.07.2017

12 липня 2017 року, в конференц-залі Вінницької обласної державної адміністрації відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією, міською радою та Всеукраїнською громадською організацією «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури».

«Вінницька область активно долучається до світової практики, зокрема, європейського досвіду щодо співпраці влади з громадськістю, а саме – коли частину своїх функцій та повноважень держава передає інститутам громадянського суспільства», – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Наша «Гільдія інженерів технічного нагляду» створена з метою підвищення кваліфікації інженерів-будівельників, популяризації даного фаху та авторитету професії, так як вони несуть відповідальність за будівництво об’єктів архітектури, їх надійність та безпечність», – розповів президент гільдії Леонід Рисухін.

За його словами, підписання документу щодо співпраці між органами виконавчої влади та громадською організацією – це значний крок вперед в процесі розбудови громадянського суспільства Вінниччини, а також показник довіри влади до громадськості.

«В період проведення децентралізації влади в Україні, налагодження такої співпраці надзвичайно своєчасне та ефективне з точки зору того, що частина повноважень щодо технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури з часом перейде до об’єднаних територіальних громад», – зазначив заступник міського голови Сергій Матусяк.

По завершенню підписання Меморандуму були вручені нагородні відзнаки Всеукраїнської громадської організації «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури» голові облдержадміністрації Валерію Коровію та міському голові Сергію Моргунову.

На сьогоднішній день ринок надання будівельних послуг Вінниччини досить різноманітний. Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією, міською радою та Всеукраїнською громадською організацією «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури», насамперед, буде направлений на забезпечення відповідної якості, надійності та безпечності об’єктів архітектури області, як одного з критеріїв побудови європейської держави.

Image08.JPG   Image10.JPG

Назад в раздел