«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Про посилення ролі інженерів технічного нагляду при здійсненні контролю якості виконаних робіт

29.09.2017


27 вересня 2017 року за участі Правління Гільдії Громадською радою ДАБІ розглянуто питання «Про посилення ролі інженерів технічного нагляду при здійсненні контролю якості виконаних робіт».


IMG_5982.JPG


За словами Президента Гільдії Леоніда Рисухіна, діючим законодавством встановлено чіткі норми відповідальності інженера технічного нагляду в забезпеченні належної якості будівництва, але не створено належні умови для посилення його ролі та незалежності. Хоча саме ця людина супроводжує об’єкт від старту будівництва до здачі його в експлуатацію, а відповідно – несе персональну відповідальність за якість вже готової споруди.

Громадською радою ДАБІ підтримані пропозиції Гільдії по створенню сприятливих умов для виконання інженерами технічного нагляду своїх повноважень, вдосконаленню нормативно-правової бази, впорядкуванню відносин між замовником та інженером технічного нагляду, активізації взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Вирішено спрямувати до Мінрегіону спільне звернення Громадської ради ДАБІ та Гільдії, як двох громадських інституцій – з відповідними пропозиціями та напрацюваннями.

Назад в раздел