«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Сучасне законодавство сприятиме вирішенню проблем інвесторів довгобудів, — Наталія Козловська

21.07.2016

Сучасне законодавство сприятиме вирішенню проблем інвесторів довгобудів, — Наталія Козловська
Україна потребує якнайшвидшого вирішення питань довгобудів, більшість з яких сьогодні «заморожена». Перше місце по кількості таких об’єктів займає Київ. 
Про це сказала директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Козловська під час круглого столу на тему «Вирішення проблем довгобудів», який відбувся 20 липня. 
«Вирішення проблеми довгобудів в Україні в першу чергу залежить від якісного законодавства, яке, нажаль, на сьогодні майже відсутнє. Протягом останніх років у Верховній Раді України було зареєстровано вісім законопроектів, направлених на вирішення проблем довгобудів. Проте більшість з них було відкликано або направлено на доопрацювання», — повідомила Наталія Козловська. 
Зокрема йдеться про законопроекти, якими передбачалося гарантувати захист прав інвестора при будівництві житла, вирішити проблеми інвесторів довгобудів шляхом викупу у забудовників об’єктів незавершеного будівництва, забезпечити наявність додаткових джерел фінансування робіт із добудови об’єктів незавершеного будівництва тощо. 
«Але робота над впровадженням нормативно-правового врегулювання проблем довгобудів не зупиняється. Конфедерація будівельників України розробила законопроект «Про заходи, спрямовані на вирішення проблем довгобудів», який зараз обговорюється громадськістю та експертами. Наразі створена відповідна робоча група до складу якої увійшли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, профільного Комітету Верховної ради України, будівельних компаній та експертів громадських організацій. Ми разом плануємо напрацювати дієві механізми вирішення проблем довгобудів, затвердити їх на законодавчому рівні та, у підсумку, реалізувати на практиці», — зазначила директор Департаменту. 

Інформацію використано з офіційного сайту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Назад в раздел