«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна зацікавлена в участі Фінансової корпорації США в розвитку української інфраструктури

02.02.2023


Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Генеральний директор Міжнародної фінансової корпорації розвитку США (DFC) Скотт Натан обговорили відбудову та розвиток критичної інфраструктури з використанням новітніх технологій, екологічних стандартів та з урахуванням безпекових ризиків. 


 

«Участь міжнародних партнерів, зокрема бізнесу, є безальтернативною умовою для реалізації проєктів відновлення критичної інфраструктури. Їх досвід, стандарти та найкращі практики дозволять зробити якісний крок вперед для всієї інфраструктури.

 
Зі свого боку ми створюємо умови для того, щоб бізнес не мав жодних перешкод в його роботі, а всі процеси, пов’язані безпосередньо з інвестиціями, були максимально прозорі та відкриті. Зокрема, створюємо Систему цифрового управління відбудовою, де кожен етап відбудови можна буде відстежити в режимі онлайн, та реформуємо закупівельні процедури відповідно до міжнародних стандартів. Ми також звертаємося до урядів країн-партнерів підтримати приватний сектор у прагненні працювати в України.
 
Вдячний Скотту Натану та представникам DFC, що розділяють ці наші прагнення. Домовились спільно працювати над тим, щоб американський бізнес брав активнішу участь у відбудові України.», – прокоментував Олександр Кубраков.
 
За словами Віце-прем'єра, Україна найбільше зацікавлена в допомозі в наступних питаннях:
 
◾️ розвиток логістичних маршрутів для українського експорту
◾️ проєкти направлені на зміцнення ролі України як одного з гарантів продовольчої безпеки в світі
◾️ пошук, закупівля та поставка енергетичного обладнання та систем
◾️ забезпечення доступу до сучасних технологій захисту обʼєктів критичної інфраструктури.
◾️ консалтингові послуги, а також постачання матеріалів і технологій в Україну
 
У перемовинах Олександра Кубракова та Скотта Натана також брали участь представники Мінінфри, Посол США в Україні Бріджит Брінк та представники DFC.
 





Назад в раздел