«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд Швейцарії ухвалив рішення про виділення 14 мільйонів швейцарських франків на відновлення залізничної інфраструктури України

27.12.2022


Уряд Швейцарської Конфедерації ухвалив рішення про виділення 14 мільйонів швейцарських франків на фінансування та постачання рейкових скріплень для відновлення залізничної інфраструктури і безперебійного функціонування залізничного транспорту. Відповідна грантова угода  була підписана 23 грудня віце-прем'єр-міністром з відбудови – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом. 

«З перших днів повномасштабного вторгнення і майже щодня залізниця зазнає терористичних атак з боку Російської Федерації. Попри це, компанія продовжує виконувати свої найважливіші функції – забезпечувати евакуацію та перевезення пасажирів, транспортування гуманітарних вантажів і вантажів, необхідних для обороноздатності країни.
 

  

 
Співпраця Укрзалізниці з Швейцарською Конфедерацією дозволить профінансувати товари, роботи та послуги, необхідні для посилення майже 300 км залізничної мережі в Україні.

Це важливий внесок у підтримку стабільності мережі дорог та відновлення України.
 
Вдячний Уряду Швейцарської Конфедерації та Послу Клоду Вільду і впевнений, що реалізація цього проекту стане першим успішним етапом нашої співпраці в цьому напрямку», – прокоментував Олександр Кубраков, віце-премʼєр-міністр з відновлення України.
 
Постачання рейкових скріплень повинно відбутися у 2023 році. Роботи заплановано виконати на ключових магістралях.





Назад в раздел