«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Законопроєкт про реформування сфери містобудівної діяльності підтримано Профільним Комітетом ВР до другого читання

29.11.2022


Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав до другого читання законопроєкт № 5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності». Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

«Законопроект № 5655 дійсно є реформаторським та істотно змінює на краще правила для усіх учасників сфери містобудівної діяльності. Він передбачає максимальну діджиталізацію будівельних послуг, а отже створення прозорого ринкового середовища,  жорсткий контроль за незаконними забудовами та підвищення відповідальності за порушення у будівельній сфері всіх учасників процесу. Дякую профільному Комітету Верховної Ради за роботу, народним депутатам, експертам, громадським організаціям та всім іншим, хто долучився до процесу підготовки документа до другого читання. Очікуємо його якнайшвидшого прийняття парламентом», — зазначила Наталія Козловська.

Заступниця Міністра зазначила, що після ухвалення Верховною Радою законопроєкту №5655 у містобудівній сфері відбудеться низка важливих змін. Зокрема, завдяки розширенню можливостей Єдиної державної електронної системи у сфері будівництві буде мінімізовано паперовий документообіг. Також спроститься реєстрація прав на виконання підготовчих і будівельних робіт та буде переглянута система містобудівного контролю. Водночас відбудеться розмежування повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.





Назад в раздел