«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

4-5 жовтня у Івано-Франківській області проведено виїзний cемінар-нараду за участі керівників відокремлених підрозділів Гільдії

07.10.2024


Обмін досвідом, запровадження кращих практик та методів контролю, постійна робота з підвищення фахового рівня інженерів з технічного нагляду є невід’ємною складовою загальних заходів ВГО «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури» з інформаційної, організаційної, методичної та юридичної підтримки діяльності: як членів Гільдії - інженерів технічного нагляду, так і інших фахівців, що працюють у сфері професійних інтересів саморегулівної організації.

Одним з таких заходів став виїзний cемінар за участі керівників відокремлених підрозділів Гільдії, що проходив 4-5 жовтня у Івано-Франківській області.

На початку семінару до учасників заходу з вітальним словом звернулася Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Козловська Н. В., а також керівники споріднених організацій: Президент МГІК Непомнящий О.М., Президент ВУГіП Рубан Ю.Я., Президент ВГО «Асоціація експертів будівельної галузі» Барзилович Д.В.

Під час семінару на тему «Будівельне законодавство воєнного часу. Інженер технічного нагляду у відбудові України» було проведено психоедукаційний, терапевтичний тренінг (Крець О.М., кризовий психолог), розглянуто сучасні тенденції ціноутворення і кошторисної справи в будівництві та аналіз основних новацій документів (Терещенко Л.В., асистент кафедри будівельних матеріалів, член секції «Ціноутворення, економіки та організації будівництва» Науково-технічної ради Мінрегіону України), особливості застосування діючого законодавства та судової практики з питань діяльності ІТН (Гордов М.М., адвокат).

«Гільдія інженерів технічного нагляду з лютого 2022 року практично не зупиняла свою статутну діяльність, організаційну, методологічну та навчальну роботу, а виклики, які постали перед нами внаслідок військових дій, лише підкреслюють важливість професійної роботи фахівців на кожному рівні технологічного ланцюжку процесу будівництва об’єкта», - наголосив при завершенні семінару Президент Гільдії Прав Ю.Г., та зазначив, що керівники відокремлених підрозділів Гільдії в цей складний час також не розгубилися, продовжуючи вести професійну діяльність, виконуючи певні організаційно-координаційні функції, долучаючись до відпрацювання спільних пропозицій з вдосконалення нормативно-правових питань .

По завершенні семінару учасники дійшли згоди, що такі заходи безумовно сприяють формуванню конкурентного професійного середовища фахівців, дають можливість ознайомитися з сучасними тенденціями та особливостями діяльності інженера з технічного нагляду у будівництві, і мають бути продовжені у майбутньому.


IMG-a0a1600a24ba4f161c98ca55e7e4a10e-V.jpg

IMG-2dae187bceb28065b56f5cd045994027-V.jpg

IMG-60793b88768eb8e7c263791c27061e76-V.jpg

















Назад в раздел