«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Байден і Макрон підтримують використання прибутків від активів РФ на користь України

10.06.2024


Президенти США і Франції Еммануель Макрон підтримують зусилля Євросоюзу та G7 щодо використання прибутків від заморожених російських активів на користь Україні. Про це йдеться у спільній заяві Джо Байдена й Еммануеля Макрона, опублікованій на сайті Білого дому.

«Президенти зобов’язуються підтримувати зусилля в рамках Європейського Союзу та «Групи семи» щодо спрямування надзвичайних прибутків від заморожених російських суверенних активів на користь України відповідно до міжнародного права та наших відповідних правових систем і процесів ухвалення рішень», - зазначається у заяві.

Президенти підтвердили, що Франція та Сполучені Штати як і раніше сповнені рішучості «розвіяти будь-яке хибне уявлення про те, що час на боці Росії».

Лідери двох держав також обговорили можливості зробити більше для підтримки України.

«У цій війні на карту поставлена ​​євроатлантична безпека в цілому. Франція та США є співголовами «артилерійської коаліції» в Контактній групі з питань оборони України та мають намір зробити нові кроки для надання необхідної підтримки Україні на поточному етапі та в довгостроковій перспективі», - сказано у заяві президентів за підсумками зустрічі.






















Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»

Назад в раздел