«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Італія посилюватиме підтримку України у відновленні енергосектору

16.09.2024


Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч зі спеціальним представником міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та стійкості України Давіде Ла Чечіліа. Ключовою темою розмови стали напрямки допомоги українському енергосектору в процесі відновлення після російських атак та його подальшого розвитку.

Давіде Ла Чечіліа запевнив, що Італія посилюватиме підтримку України в цілому і, зокрема, українського енергосектору на різних рівнях – міждержавному, G7+, Європейського Союзу, а також на рівні приватних компаній.

Герман Галущенко наголосив, що наразі першочерговими є проєкти з розбудови розподіленої генерації, резервного живлення критичної інфраструктури та посилення захисту енергооб’єктів.

«Сьогодні в Україні триває випробування  усіх видів енергетичного обладнання провідних світових виробників. Саме тут енергетичні компанії можуть довести, наскільки ефективним і надійним є їхнє устаткування, зокрема,  для використання, в умовах воєнного часу», - зазначив він.

Окремо обговорювалися питання розвитку відновлюваної енергетики, а саме сонячної генерації. Міністр подякував італійській стороні за участь у кампанії, яка реалізується за ініціативою Європейської комісії, щодо забезпечення сонячними панелями українських закладів системи охорони здоров’я.

Також сторони обговорили підготовку до конференції з відбудови, яка відбудеться наступного року в Італії.


whatsapp-image-2024-09-15-at-15.00.39.jpeg

whatsapp-image-2024-09-15-at-15.00.44.jpeg

whatsapp-image-2024-09-15-at-15.00.50.jpeg






















Міністерство енергетики України

Назад в раздел