«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Місто Покровськ - член Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України

17.10.2024


На ім'я начальника Покровської МВА Сергія Добряка надійшов лист, підписаний Президентом Комітету регіонів ЄС Васко Алвесом Кордейру, що підтверджує членство Покровська у Європейському альянсі міст та регіонів для відбудови України.

"З великою повагою ми визнаємо стійкість і силу духу, які демонструє місто Покровськ перед обличчям безпрецедентних викликів. Ваша непохитна відданість добробуту вашої громади під час триваючого конфлікту заслуговує на визнання, - йдеться у листі. - З огляду на вашу офіційну заявку та принципи, що керують нашими спільними зусиллями, ми з радістю вітаємо місто Покровськ як асоційованого партнера Європейського альянсу міст і регіонів для відбудови України".

Також окремо зазначено, що Альянс приймає місто Покровськ, яке наразі предствлене військовою адміністрацією, з розумінням того, що цивільні органи влади візьмуть на себе представництво після скасування воєнного стану. Такий підхід забезпечує наступність і належне представництво, що відображає прихильність Альянсу спільним демократичним цінностям.

Європейський альянс міст та регіонів для відбудови України був запущений у дію 29 червня 2022 року Європейським комітетом регіонів ЄС та його партнерами, європейськими та українськими асоціаціями місцевих і регіональних органів влади.

Цей орган об’єднує зусилля міст і регіонів ЄС та України, а також їхніх національних представницьких асоціацій для реконструкції України.

Мета альянсу – координувати міста й регіони ЄС, готові задіяти ресурси для підтримки ефективної та сталої відбудови України, сприяти співпраці в рамках «Платформи з відбудови України», а також надавати консультації для міст і регіонів України щодо нарощування потенціалу, належного врядування й технічної допомоги.

"Приєднання Покровська до Європейського альянсу відкриває нові горизонти для нашого міста. Ми готові активно співпрацювати з європейськими партнерами для відновлення та розвитку. Майбутнє України – в Європі!" - зазначив Сергій Добряк.


18.10.2024.jpg










Покровська міська військова адміністрація

Назад в раздел