«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині відновили перший багатоквартирний будинок в рамках співпраці з UNITED24

17.07.2024


У Київській області здано в експлуатацію перший з 18 багатоквартирних будинків, які відбудовують завдяки коштам, зібраним фандрейзинговою платформою United24 в межах напрямку «Відбудова України». Йдеться про п’ятиповерховий багатоквартирний будинок в місті Ірпінь, за адресою вул. Давидчука, 42. У березні 2022 року росіяни обстріляли будинок запалювальними снарядами. Тоді вщент згоріли всі квартири на п'ятому поверсі. Ще частина квартир у першому під’їзді згоріла через танкові обстріли.

Вартість ремонтних робіт склала 77,79 мільйона гривень. Під час відбудови будинку було дотримано принципу «краще ніж було». Проєкт відновлення передбачав, зокрема, відновлення стін та перекриттів, даху і покрівлі, заміну вікон та дверей, відновлення фасадних стін та їх утеплення, відновлення системи водовідведення та водопостачання, а також ремонт системи опалення та внутрішнє оздоблення квартир тощо.

«Важливо, щоб якомога більше людей мали можливість повернутися до своїх осель. Уряд України спільно з міжнародними партнерами проводить колосальну роботу із запуску механізмів компенсації за пошкоджене і знищене житло. Також, дякуємо донорам та амбасадорам UNITED24, що долучились до збору коштів на відновлення. Важливо також, аби системне відновлення житлової інфраструктури відбувалося з урахуванням сучасних норм енергоефективності, безбар’єрності та впливу на довкілля», – зазначила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Завдяки реалізації проєкту до своїх квартир повернуться 325 мешканців будинку. Картка проєкту в екосистемі DREAM - Державна цифрова екосистема управління відновленням доступна за посиланням: http://bit.ly/3YcnPtn

Довідково
Відновлення 18 будинків в межах напрямку «Відбудова України» розпочалося у січні 2023 року в Київській області: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, а також у селах Бузова та Мила Дмитрівської територіальної громади. По завершенню відновлення понад 4 тисячі мешканців цих громад зможуть повернутися у власне житло.

Завдяки донорам UNITED24 зі 110 країн вже зібрано понад 720 мільйонів гривень на відбудови житлових будинків. Також відновлення частково реалізується завдяки коштам держбюджету та внескам місцевої влади і мешканців вказаних будинків, які розпочали відновлювальні роботи одразу після деокупації Київщини.


451548494_887742816727234_1934490947684688239_n (1).jpg























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

Назад в раздел