«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Нова фінансова угода з ЄІБ дозволить залучити 100 млн євро на відновлення українських громад

09.07.2024


Відповідна угода між Україною та Європейським інвестиційним банком була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України URC2024 та знаходиться в процесі ратифікації.
Найближчим часом Україна зможе залучити 100 млн євро для підтримки громад, в першу чергу тих, які постраждали внаслідок військової агресії росії. Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference, #URC2024) та знаходиться в процесі ратифікації.

Підтримка ЄІБ буде зосереджена зокрема на таких сферах:

  • відновлення об’єктів муніципальної інфраструктури, зокрема школи (включаючи заходи з реформування системи шкільного харчування) та заклади охорони здоров’я;
  • проєкти із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб;
  • об’єкти інфраструктури в сферах водопостачання, водовідведення та теплопостачання. 

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) продовжує виступати одним із основних партнерів України, зокрема в процесі відбудови та відновлення інфраструктури, що була пошкоджена у результаті військової агресії російської федерації на звільнених територіях, чи територіях з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

За період з 2014 року для підтримки потенціалу України для відбудови у рамках двох фінансових угод між Україною та ЄІБ (Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма з відновлення України) було залучено 540 млн євро коштів позики.

Починаючи з 2014 року, за рахунок цих коштів реалізується понад 400 важливих соціальних проєктів: школи, відновлення дитячих садочків, закладів охорони здоров’я, об’єктів критичної інфраструктури, проєктів із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб тощо. Ці проєкти мають важливе соціальне значення, адже їх реалізація дозволяє отримати доступ до якісних послуг населенню на територіях, що зазнали негативного впливу внаслідок військової агресії рф.


8F5D3EF7-A9D2-4E64-B239-7E9F595FFCE7.jpeg












Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури Україн

Назад в раздел