«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Новини партнерів: представник МГІК - у складі Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит»

29.08.2024


Персональний склад Ради з відновлення повністю сформований і затверджений наказами Міністерства охорони здоров’я від 9 серпня 2024 року №1415 та від 19 серпня 2024 року №1458.

Світлана Рева, віцепрезидент Міждержавної гільдії інженерів консультантів, обрана до складу Ради з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ України.

“Я відповідаю за розвиток міжнародних зв’язків у МГІК. Завдяки співпраці з провідними світовими організаціями, такими як EFCA, що представляє FIDIC в Європі, а також DRBF, ми активно впроваджуємо кращі світові практики в Україні. Наші закордонні партнери уважно стежать за процесами відбудови. Для них, як і для нас, важливими є питання прозорості фінансування та раціонального використання донорських ресурсів, особливо в умовах війни,” – наголосила Світлана Рева.

Спершу до Ради з відновлення увійшли вісім представників благодійників, які зробили найбільші пожертви на відбудову, проектів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та Охматдиту. Після цього ці вісім членів Ради проголосували за обрання семи представників громадянського суспільства.

“Участь МГІК у Раді з відновлення Охматдиту забезпечить прозорість та дотримання найвищих стандартів якості під час проведення будівельних робіт. LIKA та МГІК плідно співпрацюють з червня 2018 року, включаючи поширення інформації та мережеву діяльність для розвитку контактів і партнерства, щоб допомогти українським компаніям адаптуватися до європейських підходів і ділової практики. LIKA повністю підтримує участь МГІК у цій Раді,” – зазначив Оскарс Зівтіньш, голова Латвійської асоціації інженерів-консультантів (LIKA), підтримавши кандидатуру Світлани Реви під час конкурсу до Ради.

Станом на сьогодні Рада складається з 15 учасників:

  1. Яко СІЛЬЄ, постійний представник Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні.
  2. Ігор КАЦИТАДЗЕ, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні.
  3. Донатас БУТКУС, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні.
  4. Володимир КУДРИЦЬКИЙ, голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго».
  5. Назар КУПИБІДА, член Ради Директорів, віцепрезидент з фінансів АТ «Концерн ГАЛНАФТОГАЗ».
  6. Юлія ВИСОЦЬКА, директор ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА».
  7. Євгеній ГОНЧАР, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоровʼя України.
  8. Олена ЛАРІНА, Провідний фахівець з внутрішнього контролю НДСЛ «Охматдит» МОЗ України.
  9. В’ячеслав БИКОВ, Член правління, директор виконавчий БФ «Таблеточки».
  10. Олександр СУШКО, виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження».
  11. Інна ІВАНЕНКО, виконавча директорка БФ «Пацієнти України».
  12. Тарас ЛИЛИК, заступник Голови Ради директорів з питань діяльності експертних організацій Конфедерації будівельників України.
  13. Світлана РЕВА, віцепрезидент ГС «Міждержавна гільдія інженерів консультантів».
  14. Марина МАМЕНКО, голова правління ГС «Українська Академія Педіатричних Спеціальностей».
  15. Наталія ОНІПКО, президентка та засновниця БО «Благодійний фонд «Запорука».

На першому засіданні 20 серпня обрано керівний склад Ради, до якого увійшли Інна Іваненко, Володимир Кудрицький, Євгеній Гончар.

Сучасний корпус лікарні був пошкоджений внаслідок російської терористичної атаки 8 липня 2024 року. У лікувально-діагностичному комплексі пошкоджено близько 900 м2 вікон і дверей, понад 12 000 м2 приміщень, понад 4 000 м2 навісних фасадів. Лише три з його блоків можна експлуатувати, решта чотири потребують виконання ремонтних робіт. Наразі майже всі відділення Охматдиту відновили роботу, окрім відділення хронічного гемодіалізу. Його пацієнти отримують медичну допомогу в Київській міській дитячій клінічній лікарні №1. Відділення трансплантації кісткового мозку функціонує на базі Охматдиту і Київського міського центру нефрології та діалізу. Решту відділень розподілили між будівлями Охматдиту, які не зазнали ушкоджень, або були ушкоджені частково, зокрема використовуються приміщення пошкодженого сучасного корпусу. Тому виконати комплекс робіт, які забезпечують умови для його функціонування в зимовий період, є першочерговим завданням.

Рада з відновлення є консультативно-дорадчим органом Міністерства охорони здоров’я України, який забезпечує участь громадськості та контроль за виконанням заходів, пов’язаних із відновленням функціонування Охматдиту.


Rada-z-vidnovlennia-scaled (1).jpg














Громадська спілка «Міждержавна гільдія інженерів консультантів» (МГІК)

Назад в раздел