«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Берліні стартує Міжнародна конференція з відновлення України

11.06.2024


У Берліні стартує Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024). 

Під час Конференції представники урядів та бізнесу десятків країн обговорять допомогу Україні для відновлення в умовах масованих російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

У присутності Міністра енергетики очікується підписання низки меморандумів про співпрацю та угод, що сприятимуть збільшенню генерації та посиленню стійкості енергосистеми. Серед них домовленості з Siemens Energy AG, Siemens Energy Global GmbH & Co. KG, Voith Hydro (Austria), NOTUS Energy Invest Ukraine GmbH, GOLDBECK SOLAR Investment GmbH, Deutsche Bank AG, The GE Vernova, Power Conversion Business Unit. З української сторони угоди буде укладено з державними енергетичними компаніями.

Під час Конференції заплановано низку двосторонніх зустрічей Германа Галущенка: з віце- канцлером Німеччини Робертом Габеком, заступником Державного секретаря США, координатором групи G7+ з надання допомоги енергосектору України Джеффрі Пайєттом, генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (IRENA) Франческо Ла Камера, федеральним міністром праці Австрії Мартіном Кохером, президентом, головою ради директорів Експортно-імпортного банку США (EXIM) Ретою Джо Льюї, головним виконавчим директором Міжнародної фінансової корпорації США Скоттом Натаном та іншими.

Серед пріоритетів Міністерства енергетики України для співпраці з партнерами під час заходу: децентралізація енергосистеми, сприяння залученню інвестицій в енергетику, адаптація законодавства та інтеграція до ринків електроенергії ЄС.

Спільно із міжнародними партнерами Міненерго працює над проектами розвитку децентралізованої енергетичної системи з фокусом на локальні розподільні мережі (разом із GE Venona), газопоршневі турбіни, установки зберігання енергії (разом з ЄБРР, Siemens Electronics). Триває робота з активізації підтримки проектів ВДЕ (спільно з Німецькою асоціацією сонячної енергії та вітрової Notus, IFC-Elementum Energy тощо), розроблення програми підтримки зелених проектів за технічного сприяння IRENA та Енергетичного Співтовариства.


Приєднуйтесь до перегляду за посиланням: 

                                                                                                           https://ua.urc-international.com/programa-ta-strim-urc-2024 
                                                                                                           (п
ряма трансляція буде доступна під час конференції)

                                                                                       











Міністерство енергетики України

Назад в раздел