«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Бучі відкрили водопровідну споруду, відновлену за підтримки Європейського інвестиційного банку

11.07.2024


Близько 9 000 жителів тепер мають доступ до якісної питної води завдяки оновленому майданчику водопровідних споруд.Відновлений об'єкт має нову станцію знезалізнення, що забезпечує постачання чистої та безпечної питної води для мешканців міста Бучі, інфраструктура якого була пошкоджена під час російської окупації навесні 2022 року. Нова система знезалізнення, встановлена на водопровідній споруді в Бучі, використовує кисень для очищення води з подальшою фільтрацією через спеціальні фільтри під тиском, що значно знижує екологічні ризики.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки участі міста в Програмі відновлення України, позиці European Investment Bank у розмірі 340 мільйонів євро, яка допомагає українським муніципалітетам у відновленні соціальної інфраструктури.

«Оновлена водопровідна споруда у Бучі – ще один приклад того, чого ми можемо досягти спільними зусиллями з нашими партнерами з ЄС. Цей проєкт не тільки забезпечує якісною питною водою тисячі мешканців, але й є значним кроком у відбудові та зміцненні нашої комунальної інфраструктури. Завдяки продовженню співпраці ми можемо забезпечити громадам по всій Україні доступ до базових послуг і кращу якість життя», – зазначив виконуючий обов’язки Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Vasyl Shkurakov.

Відновлення майданчика водопровідних споруд вартістю близько 100 000 євро є одним із 15 проєктів соціальної соціальної інфраструктури, які фінансується за підтримки ЄІБ у Бучі в рамках Програми відновлення України у партнерстві з Європейським Союзом, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство фінансів України та Київська обласна державна адміністрація. Програма також отримує технічну допомогу від Програми розвитку ООН UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, що фінансується Європейським Союзом.

«Наша підтримка України є непохитною, і ми зосереджені на допомозі країні у відновленні та завершенні переговорів щодо вступу до ЄС. ЄІБ прагне підтримувати українські громади, підвищуючи якість життя через відбудову та реабілітацію соціальної та критично важливої інфраструктури. Я пишаюся тим, що ми можемо підтримати Бучу з відкриттям цього нового майданчика водопровідних споруд та інших важливих об'єктів, які незабаром будуть завершені», – підкреслила Тереза Червінська, віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції банку в Україні.

Відновлення об’єкту водопостачання в Бучі було здійснено в рамках Програми відновлення України (URP), багатогалузевої рамкової позики від ЄІБ на суму 340 мільйонів євро, підписаної в грудні 2020 року. Проєкт водопостачання Бучі – перший успішно завершений проєкт. Крім того, 157 інших підпроєктів зараз знаходяться на різних стадіях реалізації.


IMG_6812.jpg

IMG_6811.jpg

IMG_6808.jpg

IMG_6804.jpg

IMG_6801.jpg

















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел