«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Миколаєві відновили пошкоджену обстрілом багатоповерхівку

10.07.2024


Багатоповерхівка в мікрорайоні “Північний” була пошкоджена у травні 2022 року. Ворожий снаряд пробив дах будівлі та пошкодив три поверхи. Сьогодні будинок вже повністю відновили. Перевірити якість виконаних робіт приїхав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. 

Департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради була проведена робота із замовлення технічного звіту та проєктно-кошторисної документації. Це дозволило закласти кошти на відновлення будинку у міський бюджет та укласти договір підряду на виконання ремонтних робіт. 

“У травні 2022 року в цей будинок потрапила частина ракети Торнадо-С, яка пробила дах і три поверхи. Силами ОСББ був зроблений терміновий аварійний ремонт. Після цього у жовтні минулого року міська рада розробила проєкт і в лютому підрядник вже розпочав роботи. За чотири місяці були повністю відремонтовані дах і всі пошкоджені квартири. А вже сьогодні мешканці почали повертатися додому. Ми продовжуємо роботу, тому що її в місті ще багато”, - розповів мер Олександр Сєнкевич.

Підрядна організація виконала ремонт та посилення залізобетонних панелей перекриття та покриття, покрівлі, перегородок, ремонт в квартирах. Наразі усі пошкоджені конструктивні елементи будинку повністю відновлені. 

“Після прильоту ракети ми терміново відреагували, закрили пробоїну силами ОСББ. Завдяки міській раді і міському голові ми відновили будинок. Прибрали пошкоджені плити перекриття, зробили нові монолитні. Відновили три квартири, що зазнали руйнувань, технічний поверх і дах. Наші мешканці задоволені, що вже можуть повертатися додому”, - поділився менеджер управитель ОСББ “Північ-2” Валентин Черничко. 

Наразі у Миколаєві відновлюють ще шість будинків. Всі вони  на різних стадіях завершення робіт. Про це розповів заступник директора департамента ЖКГ Артем Сапожник.

“Минулого року ми більшість часу витратили на розробку технічної документації та замовлення проєктів. Зараз всі проєкти готові, тому ми будемо поступово рухатися і по інших будинках. Є проблема з фінансуванням, але ми намагаємося вирішувати це питання, зокрема, і з залученням донорських організацій і міжнародних партнерів”. 

Відновлення пошкоджених будинків, зазначив Артем Сапожник, це нагальне питання, яке ставиться міською владою перед департаментом.




 








Миколаївська міська рада


Назад в раздел