«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У США назвали наступника Пріцкер на посаді спецпредставника з відновлення України

07.08.2024


Повноваження спецпредставниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка залишає посаду, перейдуть до заступника держсекретаря з питань управління та ресурсів Річарда Верми.

Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена з приводу закінчення терміну повноважень Пріцкер.

Блінкен зазначив, що хоча за законом посада Пріцкер обмежена одним роком, розпочата нею робота з відновлення України продовжиться.

«Заступник державного секретаря з питань управління та ресурсів Річард Верма продовжуватиме її роботу в межах зусиль Сполучених Штатів з підтримки економічного відновлення України», – наголосив глава Держдепартаменту.

Він також відзначив активну роботу Пріцкер на посаді й нагадав, що вона шість разів відвідувала Київ. Серед її досягнень держсекретар назвав залучення протягом року 9 мільярдів доларів на економічну допомогу Україні в межах останнього пакета фінансування, схваленого США, її роль у запуску Консультативної ради з питань бізнесу при Багатосторонній координаційній платформі донорів для України за участю G7 та підтримку економічних реформ в Україні, які мали стимулювати інвестиції приватного сектору.

Крім того, держсекретар підкреслив участь Пріцкер у запуску оборонної промислової бази Deal Team для сприяння прискоренню ліцензування, спільного виробництва і створення спільних підприємств між американськими та українськими оборонними компаніями, а також її роботу з компаніями приватного сектору з метою появи на ринку страхування від воєнних ризиків.





















Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»

Назад в раздел