«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Запоріжжі відбудовують шість зруйнованих будинків

06.06.2024


В шести багатоквартирних будинках, зруйнованих внаслідок російських обстрілів у Запоріжжі, продовжуються роботи з капітального ремонту. 

  • У будинку по вул. Незалежної України, 67 з 1-го по 4-ий поверх завершили демонтажні роботи у квартирах, цегляне мурування стін та перегородок. Змонтували плити перекриття, сходові марші та майданчики. Триває цегляна кладка стін 5-го поверху та підготовка до влаштування покрівлі 1,2-го під’їздів. Утеплюють фасади. Завершують влаштування конструкцій балконів та продовжують їх скління, а також скління вікон у квартирах та на сходових клітинах.
  • По вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 завершили цегляне мурування стін та монтаж плит перекриття 1,2,3,5-го поверхів зруйнованої частини. Влаштували сходові марші, майданчики 1,2,3,4-го поверхів та монолітний пояс 5-го поверху, змонтували балконні плити 1,2,3,4,5 поверхів. Продовжують влаштування сходових маршів та майданчиків. Утеплюють перекриття горища та ремонтують покрівлю. Продовжують влаштування інженерних мереж.
  • У будинку на вул. Миру, 14 виконали посилення несучих конструкцій 3,4-го під’їздів, влаштували металопластикові конструкції балконів та встановили вікна у квартирах та на сходових клітинах 2,3,4-го під’їздів. Утеплюють фасад, влаштовують інженерні мережі у квартирах та розпочинають скління балконів.
  • По вул. Камʼяногірська, 6 в 1-му під’їзді посилили несучі конструкції та влаштували перегородки. Встановили вікна у квартирах та на сходових клітинах. Продовжують оздоблювальні та електромонтажні роботи у квартирах. Відновлюють балкони, розпочали підготовчі роботи до ремонту покрівлі, утеплюють фасад.
  • На вул. Запорізька, 2-А розібрали технічне підпілля 1-го під’їзду, старий утеплювач горища 2-го під’їзду та виконали гідроізоляцію стін техпідпілля. Утеплюють фасад 2-го під’їзду, продовжують влаштування стін і перегородок техпідпілля, армування та влаштування опалубки шахти ліфта в межах техпідпілля. Тимчасово винесли мережі водопостачання та розібрали конструкції з 1-го по 9-й поверх.
  • У будинку по вул. Запорізька, 2-Б проводять посилення несучих конструкцій стін та перекриттів 4-го під’їзду. Прокладають газобетонні перегородки у квартирах та продовжують встановлення вікон.

У всіх 6 будинках продовжуються організаційно-підготовчі роботи — купують матеріали та проводять тимчасове підключення до мереж. Крім того, розв’язують питання тимчасового відселення мешканців та вивезення меблів із квартир.

Роботи з капітального ремонту багатоквартирних будинків проводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.












Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України


Назад в раздел