«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Українська делегація розпочала візит до Естонії в рамках Проекту «На шляху до відновлення житла в Україні

10.09.2024


Українська делегація розпочала візит до Естонії в рамках Проекту «На шляху до відновлення житла в Україні: Програма розбудови потенціалу та співпраці для відновлення житла у Харкові, Миколаєві та Житомирі».

Розпочався офіційний візит української делегації під головуванням заступниці міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська до Таллінну. Окрім експертиних обговорень, представники делегації також візьмуть участь в 11-й Балтійській житловій конференції, яка відбудеться 10 вересня.

Численні руйнування і пошкодження житлового фонду України, які наразі становлять близько 10 відсотків та гостра необхідність осучаснення й модернізації житлового законодавства — це виклики які, серед інших, постали перед Україною. Станом на сьогодні, в Реєстр пошкодженого та знищеного майна внесено близько 400 тисяч об'єктів нерухомості.

Міністерство розвитку громад та територій активно працює в напрямку необхідних реформ і вивчає та запозичує успішний досвід іноземних країн. Зокрема, зараз готуються законопроекти, які мають змінити філософію житлової політики шляхом створення дієвих механізмів забезпечення житлом громадян, відновлення житлового фонду та його ефективним управлінням.

“Важливу роль в новій житловій політиці України будуть відігравати саме органи місцевого самоврядування, тому залучення до проектів саме представників на рівні міст є важливим і правильним рішенням. Я була б вдячна Уряду Естонії за продовження підтримки, спільних з Квартирною Асоціацією Естонії, проектів для України”, - сказала заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

В рамках проєкту «На шляху до відновлення житлового фонду України: Програма розбудови потенціалу та співпраці для відновлення житла в Харкові, Миколаєві та Житомирі», Квартирна Асоціація Естонії підготувала та надала проєкти відновлення для шести багатоквартирних будинків.

Квартирна асоціація Естонії є багаторічним партнером українських організацій в сфері житлової політики і їх досвід з управління житловим фондом та комплексної реконструкції є важливим для України.

Проєкт «На шляху до відновлення житла в Україні: Програма розбудови потенціалу та співпраці для відновлення житла у Харкові, Миколаєві та Житомирі» реалізується у співпраці з UNECE та передбачає вивчення естонського досвіду в комплексній реконструкції, термомодернізації та управлінні багатоквартирними будинками.

Залучення до проекту українських партнерів на рівні громадськості також посилює довіру і сприяє відкритості процесів. Організація Housing Ukraine має відповідну інституційну спроможність та вносить свій внесок в реформування житлової політики України.




458917697_924499826384866_7122686355988230588_n.jpg






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел