«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У селі Козаровичі Київської області відновили пошкоджений дитячий садочок

22.08.2024


У селі Козаровичі Вишгородського району розпочав роботу дитячий садочок «Капітошка». На початку повномасштабного вторгнення та внаслідок окупації будівля садочка була значно пошкоджена. 

Заклад відновили коштом місцевого бюджету. Садочок розрахований на 75 діток, 4 групи. Розпочинають працювати 2 групи: для малюків раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.

«В усіх групах є окремі  приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати. Групи для малечі раннього віку розташовані  на першому поверсі і мають окремий вхід. 

Для кожного вихованця «Капітошки»  обладнана окрема індивідуальна шафа для одягу. В ігрових кімнатах є всі необхідні меблі, іграшки, книжки, посібники для занять, спортивний інвентар», – зазначив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

В садочку є також простора музична зала, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням, методичний кабінет.

Подбали і про безпеку дітей. Наразі заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії. Сховище розташовано поруч – 40 метрів від садочку. Під час повітряної тривоги діти зможуть тут перебувати у окремій спеціально створеній для них зоні.

«З початку повномасштабного вторгнення 86 дитячих садків на Київщині було пошкоджено та зруйновано. Вже відновили 71 такий заклад. І робота з відбудови триває.  Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками. Відновлення освітніх закладів – це поштовх для подальшого відновлення та розвитку громад», – наголосив Руслан Кравченко.





           









Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел