«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У відновленні водної інфраструктури громад півдня Україна розраховує на допомогу Нідерландів

10.10.2024


Україна зацікавлена залучити всесвітньо визнаний досвід Нідерландів у містоплануванні та розвитку водної інфраструктури громад. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба на зустрічі з Ерікою Схаутен, Спеціальною представницею Нідерландів у справах України. 

“Україна прагне залучити досвід Нідерландів у переосмисленні та побудові доступних міських просторів, а також успішний досвід водного менеджменту, який був би корисний для забезпечення питної води та іригації для півдня України”, — зазначив Олексій Кулеба.

Україна розраховує на допомогу в підготовці майстер-плану водної інфраструктури громад, які постраждали від руйнування Каховської ГЕС.

Міністр подякував представниці Нідерландів за потужну військову, гуманітарну підтримку, дієву участь у відновленні та посиленні енергетичної безпеки.

Практичний приклад — надані когенераційні установки для українських міст Харків, Ладижин, Добротвір, Запоріжжя, Кривий Ріг.

“Жителі цих міст будуть з електрикою та теплом завдяки, у тому числі, й допомозі Нідерландів”, — наголосив Олексій Кулеба.

Своєю чергою Еріка Схаутен зазначила, що Нідерланди залишаються відданими підтримці та відбудові України.

“Ваші пріоритети та потреби — наші пріоритети”, — наголосила вона.

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Сергій Сухомлин розказав про виклики та пріоритети в роботі Агентства та ознайомив з нагальними проектами відновлення.

Зустріч пройшла в межах 11 засідання Ukraine Donor Platform (UDP) у Римі (Італія). Платформа була створена для координації міжнародної допомоги та забезпечення нагальних потреб і довгострокового відновлення України. На сьогодні Платформа об’єднує 23 країни у статусі постійних і тимчасових членів, спостерігачів та 7 міжнародних фінансових організацій.



 



















Міністерство розвитку громад та територій України

Назад в раздел