«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Ірпені презентували старт нового етапу добудови лікувального корпусу центральної міської лікарні

17.06.2024


Будівництво нового лікувального корпусу Ірпінської центральної міської лікарні продовжується у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та World Bank Ukraine «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя (HEAL Ukraine)». В заході взяв участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух, представники Світового банку, керівництво району та міста. 

Будівництво медцентру розпочалося у 2015 році. На місці старої дитячої лікарні планували збудувати сучасний центр надання допомоги для жінок і дітей в Ірпені. Почали копати котлован, залили фундамент, однак роботи зупинились через відсутність фінансування. В 2020 році  лікарня потрапила у програму Президента «Велике будівництво». Відкрити заклад планували влітку 2022 року, але завадила повномасштабна війна. 

Під час бойових дій лікарня зазнала ушкоджень і її відновлення здійснили за кошти Люксембургського Червоного Хреста. Далі у рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку було запропоновано продовжити будівництво. 

З червня 2023 року почалася підготовка, наразі вже визначений підрядник та розпочаті роботи з добудови медичного закладу. 

У новій будівлі передбачено розміщення діагностичного, гінекологічного, пологового відділень, інсультного центру на 15 ліжок та реабілітаційного відділення для стаціонарних пацієнтів, а також інших блоків.

Багато послуг, які планується впровадити, наразі не надаються у жодному медзакладі громади. 

Також на території корпусу буде зона відпочинку, система транспортних проїздів, автостоянки, пішохідні тротуари, господарський майданчик, інженерні споруди тощо. 


6280ff45-bcf4-4f36-9801-e4053aac5c20.jpg


















Київська обласна військова адміністрація



Назад в раздел