«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Україні відновили повністю 523 об’єкти медзакладів та ще 361 — частково

30.07.2024


Українська цивільна інфраструктура, включаючи медичну, щодня піддається постійним атакам та обстрілам з боку росії. Ворог цілеспрямовано б'є по лікарнях, поліклініках, амбулаторіях та пологових будинках, що позбавляє можливості безпечно отримувати та надавати необхідну медичну допомогу й призводить до додаткового навантаження на медичну систему.

Проте, попри ці виклики, відновлення медичної інфраструктури залишається одним з головних пріоритетів держави. Відновлювальні роботи тривають вже понад два роки — щоб забезпечити українців безперешкодним доступом до необхідної медичної допомоги.

Зокрема, в різних областях України повністю та/або частково відновлено 884 об’єкти медичних закладів. З них 523 об’єкти відновлені повністю, а 361 — частково. Це медичні заклади на звільнених територіях, а також ті, що зазнали незначних ушкоджень, таких як вибиті вікна, зруйновані дахи, пошкоджені фасади тощо. Найбільше об’єктів відновлено у Харківській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Чернігівській областях.

Зазначимо, що за понад два роки повномасштабної війни в Україні ворог пошкодив 1642 об’єкти медзакладів та ще 214 — зруйнував вщент. Найбільших втрат зазнали медзаклади у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Хероснській та Запорізькій областях.

Також зазначимо, що за цей час росіяни пошкодили 188 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок «екстренки».










Міністерство охорони здоров'я України


Назад в раздел