«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відбудова, повернення дітей, злочини Росії: Костін зустрівся із міністрами юстиції G7 у Венеції

13.05.2024


Генпрокурор Андрій Костін провів низку офіційних зустрічей з міністрами юстиції G7, які зібралися у Венеції. Обговорили розширення співпраці у сфері правосуддя та підтримку їхніх держав України.

Під час розмови з Міністром юстиції Італії Карло Нордіо Андрій Костін подякував за підтримку його країни за час головування в G7, життєво важливу військово-технічну допомогу, внесок у відбудову України та активну роль у реалізації української Формули миру.

Санкції є одним із важливих елементів глобальної безпеки, і ми вдячні за готовність країн «Великої сімки» запровадити додаткові заходи щодо компаній та осіб, причетних до постачання росії товарів подвійного призначення та військових технологій.

З Міністром юстиції та Генпрокурором Канади Аріфом Вірані обговорили розвиток співпраці у сфері кримінального переслідування росії за воєнні злочини та подальшу роботу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Під час зустрічі з Лорд-канцлером і Державним секретарем з питань юстиції Алексом Чоком Генпрокурор подякував за стратегічні консультації та серію тренінгів для українських суддів і судових експертів.

Ми високо цінуємо внесок Великої Британії в розбудову інституційної спроможності Офісу Генпрокурора щодо забезпечення відповідальності за міжнародні злочини, вчинені росією. Експерти АСА, зокрема Global Rights Compliance, дуже допомагають нам у кримінальному переслідуванні за воєнні злочини рф.

З Міністром юстиції Японії Хіроакі Кадоямою Генпрокурор обговорив можливості для розвитку співпраці у правовій сфері.

Розмова з Міністром юстиції Німеччини Марко Бушманом була зосереджена на продовженні та розширенні співпраці у кримінальному переслідуванні за міжнародні злочини, вчинені росією, та подальшому впровадженні в українській системі правосуддя людиноцентричних підходів.

Також розглянули шляхи посилення санкцій проти росії та поплічників країни-агресора.


image-32-1110x740.png

image-34-1110x740.png

image-33-1110x832.png

GNNrNcFWYAAU9B3.jpg

image-35-781x1024.png






















Офіс Генерального прокурора

Назад в раздел