«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В рамках Проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» відбуваються відновлювальні роботи у 6 навчальних закладах Народицької громади Житомирської області

11.07.2024


Заступник начальника управління департаменту освіти та науки Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Салімонович, начальник Народицької селищної військової адміністрації Олег Ярмолюк, начальник відділу освіти Народицької селищної ради Дмитро Конопський та координатор громад по Житомирській області від Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) Георгій Федорук оглянули виконання ремонтних робіт у Новорадчанській гімназії Народицької селищної ради.

Масштабне відновлення ліцею, пошкодженого внаслідок бойових дій, стало можливим завдяки Проєкту «EU4UASchools: Build Back Better». Його ініціювали Європейський Союз і Програма розвитку ООН в Україні.

Завдяки цій ініціативі у Новорадчанській гімназії виконуються наступні роботи:

  • улаштування покрівлі із металочерепиці;
  • заміна дверей на металопластикові;
  • оновлення вхідної групи (ремонт сходів, влаштування пандусу);
  • оздоблення внутрішніх та зовнішніх відкосів;
  • ремонт відмостки по контуру цоколя будівлі;
  • фарбування фасаду;
  • оздоблення стін, стелі коридорів та навчальних класів;
  • влаштування підлоги із покриттям напівкомерційним лінолеумом;
  • заміна електромережі (чи проводки);
  • заміна світильників на LED.

Крім будівельних робіт, в рамках Проєкту було поставлено меблі в навчальний заклад – 30 столів-парт та стільки ж стільців учнівських, а також шкільну крейдяну дошку та книжкову шафу.

До класів зможуть повернутися 36 учнів, а 15 педагогічних працівників знову працюватимуть у комфортних умовах.

В рамках Проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» відбуваються відновлювальні роботи у 6 навчальних закладах Народицької громади на понад 50 млн.грн.  Крім Новорадчанської гімназії ремонт проходить у Народицькому та Базарському ліцеях, Заліській, Латашівській та Закусилівській гімназіях.

Після завершення ремонту навчальних закладів, який включає заміну вікон і дверей на енергоефективні, оздоблення стін і стелі, встановлення нових LED-світильників, заміну протікаючої покрівлі, утеплення горищ, заміну підлоги та постачання нових меблів (парт, стільців, крейдяних дошок і книжкових шаф), 700 дітей матимуть змогу навчатися в сучасному, комфортному та безпечному освітньому середовищі. Це сприятиме їхньому всебічному розвитку та підвищенню якості освіти.

Головна мета проєкту — це ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» полягає у підтримці державних та місцевих органів влади у зменшенні подальших соціально-економічних втрат та пришвидшенні відновлення шляхом ремонту шкіл і дитячих садочків. В рамках цього Проєкту планується відновити приміщення 31 навчального закладу у 12 громадах Житомирської області. Партнером з розвитку Проєкту виступає Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, а виконавцем є Програма Розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Стан навчального закладу у Новій Радчі до відновлення можна побачити на фото нижче.












Житомирська обласна військова адміністрація


Назад в раздел