«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В селі Іванівка Чернігівської області відновлюють їдальню ліцею

28.05.2024


Іванівка розташована за 10 км від Чернігова. З початку повномасштабного вторгнення село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій — тут йшли інтенсивні танкові та артилерійські бої, коли російські війська намагалися прорватись у місто. У будівлі їдальні ліцею ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені несучі та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів повернулася додому з малечею. У місцевому ліцеї навчаються діти і з Іванівки, і з навколишніх сіл. У тому числі — із сусіднього села Ягідне. Там у шкільному підвалі ворог тримав у заручниках близько 370 людей. Навчання в школі вирішили не відновлювати, мешканці Ягідного хочуть перетворити приміщення на музей-меморіал.

В Іванівському ліцеї наприкінці минулого року звели стіни нової будівлі. Наразі перекрили дах, утеплили фасад, встановили вікна, забетонували підлогу. На черзі — зведення внутрішніх стін.

Зараз відновлюють будівлю їдальні. Після відбудови площа приміщення буде втричі більшою — 416 м². Згідно з проєктом тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, вмивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Відновлять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. При відбудові буде враховано потреби маломобільних груп населення, зокрема, влаштували пандус.

Завершити роботи планують до кінця 2024 року.


















Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Назад в раздел