«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

ЮНІСЕФ профінансує проєкт з водопостачання на Херсонщині, відібраний в екосистемі DREAM

14.05.2024


Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписав угоду з Високопільською селищною громадою, що на Херсонщині, щодо фінансування проєкту ремонту водопровідної мережі. Проєкт був відібраний через державну цифрову екосистему управління відновленням DREAM. 


UNICEF_1 (1).png


«Вперше міжнародні партнери з відновлення відібрали проєкт для фінансування напряму через екосистему DREAM. Обраний проєкт має особливе значення, адже дозволить відновити водопостачання в постраждалій громаді та налагодити життя її мешканців. Це і є одним з ключових завдань системи – створити інвестиційні профілі громад та єдиний зручний банк проєктів відновлення для залучення фінансування з різних джерел», – зазначив Олександр Кубраков.

Проєкт, який відповідає Плану відновлення та розвитку громади, передбачає проведення капітального ремонту водопровідної мережі в селищі Високопілля. Його загальний бюджет складає 28,4 млн. гривень. Реалізація проєкту дозволить відновити централізоване водопостачання та забезпечити мешканців громади якісною питною водою.



Угода ЮНІСЕФ із КП «Високопільський комунсервіс» містить, зокрема, вимогу про обов’язкове внесення актуальної інформації щодо реалізації проєкту в екосистему DREAM. Деталі проєкту доступні за посиланням

«Підтримка постраждалих громад є одним із пріоритетів ЮНІСЕФ. Для нас критично важливою є відкритість і прозорість проєктів, готовність громади публічно звітувати про їхню реалізацію. Саме тому ми використовуємо екосистему DREAM для відбору проєктів, а також для моніторингу їх виконання», – підкреслив Ніколас Осберт, керівник WASH-секції (вода, санітарія, гігієна) Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.



ЮНІСЕФ планує підтримати ще один схожий проєкт у Високопільській громаді (селище Архангельське) та у Нововоронцовській громаді на Херсонщині. Обидва проєкти внесені в екосистему DREAM.

Довідка

Упродовж семи місяців Високопільська громада перебувала поза контролем Уряду України, на її території велися активні бойові дії. Внаслідок обстрілів було пошкоджено 1793 приватних будинки із 4429, всі 52 багатоквартирні будинки, 13 освітніх закладів із 15, 18 із 19 закладів охорони здоров’я. У зв’язку з підривом дамби Каховської ГЕС рівень води у скважинах та приватних колодязях селища знизився на 2-2,5 метри. Централізованим водопостачанням забезпечені лише 35% мешканців. На території громади діють 2 комунальних підприємства, що надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – КП «Високопільський комунсервіс», КП «Архангельське» Високопільської селищної ради.



















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел