«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Житловий фонд України потребує професійного управління та продовження строку експлуатації

03.09.2024


За підтримки Проєкту Ради Європи «Сприяння розробці житлових рішень для осіб, постраждалих від війни в Україні», проведено експертної зустріч на тему: «Житлова політика та захист постраждалого від війни населення».
Сьогодні Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України працює над підготовкою нової законодавчої рамки житлової політики, яка має створити доступні умови для забезпечення житлом громадян, які його потребують.

Метою зазначеної зустрічі є експертне обговорення та обмін думками між представниками державних органів, територіальних громад, профільними експертами у галузі щодо питань захисту постраждалого від війни населення та законодавчого врегулювання реалізації права на житло та управління житловим фондом.

«Міністерство визначає, що головним напрямом в управлінні житловим фондом є його збереження та продовження строку експлуатації. Як ми це маємо зробити? Відповідь вочевидь проста - забезпечити професійне та ефективне управління будинками незалежно від власності, цільового призначення, форми управління» - зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.
Наразі основними питаннями у сфері збереження житлового фонду залишаються суб’єктність управління та форми управління багатоквартирними будинками, цифровізація процесів управління житлом та професійність управління. Також учасники зустрічі обговорили питання професійності управління, вимоги до здійснення діяльності, забезпечення комунальними послугами, взаємовідносин з їх виконавцями, прибудинкові території, визначення розмірів та встановлення власності.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел