«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Європейський Баугаус в Україні: сучасний підхід до будівництва та відновлення житла

05.07.2024


Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України взяла участь у заході, присвяченому запуску ініціативи ULEAD з Європою / ULEAD with Europe «Відбудова кращої України через Академію Нового Європейського Баугаузу (Хаб Академії НЄБ в Україні)». Реалізація ініціативи «Хаб Академії НЄБ в Україні» передбачає залучення українських експертів та інституцій до формування потреб у відбудові, які ґрунтуються на підставі провідних знань та досвіду у сфері сучасного будівництва.

«Міністерство є активним учасником процесів, пов’язаних з відновленням житлової, соціальної та транспортної інфраструктури України. В основу відбудови закладено принцип Build Back Better – відбудувати краще, ніж було. Ми переконані, що у процесі відновлення значна увага має приділятися міській мобільності, безбар’єрності, енергоефективності, екологічності об'єктів, а також захисту цивільного населення. Наша мета – стовідсоткова відповідність як відновленої, так і новозбудованої інфраструктури стандартам безбар’єрного простору для забезпечення доступності для всіх категорій населення.

Новий Європейський Баугауз пропонує інклюзивний підхід до створення стійкого архітектурного середовища, що дає більше переваг для людей, які проживають у своїх громадах», – наголосила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

До заходу долучились архітектори, інженери, підприємці, посадовці на місцевому, регіональному та національному рівнях, неурядові організації, спілки та установи вищої і професійно-технічної освіти. Учасники дізналися більше про принципи Нового Європейського Баугаузу, успішні кейси впровадження проєктів в дусі НЄБ в ЄС та Україні, про Академію НЄБ та про перспективи створення Хабів Академії в Україні.

Керівниця Хабу Академії Нового Європейського Баугаузу Андреа Кутнар зазначила, що метою ініціативи є визначення та створення умов для сталого функціонування Хабу в Україні. А також використання експертизи і ресурсів Альянсу Академії НЄБ, що сприятиме реконструкції, модернізації та розвитку екосистеми будівництва в Україні.

Довідково.
Новий Європейський Баугауз передбачає 3 ключові фактори: екологічна стійкість, соціальна інклюзія та краса/мистецтво/культура для поєднання різних галузей знань та різних дисциплін, та інтеграції Зеленого курсу у повсякденне життя.
Академія НЄБ є освітньою ініціативою, яка впроваджується для поширення необхідних знань для трансформації будівництва та забудованого середовища. Вона реалізується Альянсом Академії НЄБ – проєктом, що об'єднує 14 партнерів з 10 країн для заснування Академії НЄБ в Європі.


449466093_878624157639100_9171194778714260276_n (1).jpg



















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

Назад в раздел