«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

42 родини з Київщини отримали нові квартири в рамках реалізації обласної програми «Нова оселя»

04.09.2023


Обласна програма «Нова оселя» передбачає забезпечення новим житлом мешканців Київської області, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабної агресії рф. На сьогодні в її рамках нові квартири вже отримали 42 сім’ї з Київщини. Ключі від 31 квартири вручили на початку року, ще 11 – у серпні.

Про реалізацію в Київській області програми «Нова оселя» розповів під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА Ярослав Янович.

«За соціальною програмою «Нова оселя» передбачено викуп готових квартир у забудовників. Списки родин, які беруть участь у програмі, формують територіальні громади на підставі затверджених виконавчими комітетами органів місцевого самоврядування реєстрів сімей, виходячи з місця розташування та площі втраченого майна, кількості мешканців квартири разом із неповнолітніми, а також обтяжуючих обставин, які впливають на добробут родини, з урахуванням наявних пропозицій від забудовників. Потім списки подають на голосування спеціальній комісії у складі представників депутатського корпусу обласної ради та структурних підрозділів обласної державної адміністрації», – повідомив Ярослав Янович.

Він зазначив, що власниками нових осель за програмою можуть стати ті, чиє житло неможливо відновити шляхом поточного, капітального ремонту чи реконструкції, або ж це є економічно недоцільним.

Нові квартири отримали родини з Бишівської, Бородянської, Бучанської, Васильківської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської та Макарівської громад. Це багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми й вагітними жінками; родини, що мають чоловіків, які перебувають у лавах ЗСУ, російському полоні; сім’ї, які втратили рідних через вторгнення російської федерації в Україну.

Помешкання розташовані у Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені та Макарові. Квартири мають від однієї до п’яти кімнат.

«Програма «Нова оселя» продовжує працювати. Цього року в планах придбати ще 14-16 квартир. Ми робимо все можливе, щоб якомога більше сімей повернули те, що в них забрала війна», – наголосив директор Департаменту містобудування та архітектури.

На Київщині загалом через дії російських окупантів пошкоджені понад 24,5 тис. житлових об’єктів. Сьогодні ведуться активні роботи з відбудови і приватних, і багатоквартирних будинків.
















Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел