«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Агентство відновлення цього року планує завершити ремонт 4 мостів у Харківській області

21.09.2023


Відновлення логістики, відбудова обʼєктів соціальної інфраструктури та захист енергетичної інфраструктури – це пріоритетні проєкти, які реалізує Агентство відновлення у Харківській області.

Про відбудову Харківщини йшлося на інвестиційному форумі KHARKIV: RESTART, участь у якому взяв Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

З перших днів після деокупації населених пунктів Харківщини Агентство відновлення працює над забезпеченням логістики на підконтрольних територіях. Щонайперше розчистили майже 600 км державних доріг та вулиць міста Ізюм і Балаклія. З доріг прибирали рештки військової та цивільної техніки, блокпости окупантів, ремонтували дорожнє покриття та зводили тимчасові переправи.

Звели 25 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів і почали відбудову стратегічно важливих споруд – капітально відбудовуємо 18 мостів та ремонтуємо 2. До кінця року плануємо розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах.

Цього року плануємо завершити ремонт 4 мостів, а наступного – 14.

«У пріоритеті – відбудова тих мостів, без яких прифронтова Харківська область не може обійтися. Від країн-партнерів – Чехії, Норвегії та Швеції отримали для регіону 8 тимчасових мостів та понтонні переправи, які також встановлюємо для відновлення логістики.

Агентство також працює над забезпеченням евакуаційних маршрутів та тих доріг, які ведуть до госпіталів. У травні минулого року відремонтували дорогу до Барвінкового, яка через інтенсивний рух важкої техніки стала майже не проїзною. Але це був єдиний маршрут, яким везли поранених бійців до лікарні. До ремонту «швидка» доїжджала до госпіталю за 2,5 години, після – за 1,5 години», – сказав Мустафа Найєм.

Коштом Фонду ліквідації збройної агресії на Харківщині плануємо роботи на об'єкті соціальної інфраструктури. Наразі тривають тендерні процедури. Очікувана вартість робіт на обʼєктах – 45 млн грн. Агентство відновлення значно спростило вимоги до учасників тендерів та розробило єдину методику проведення закупівель.

Також на Харківщині, Агентство відновлення будує фортифікаційні споруди з різним ступенем захисту електричних підстанцій від ракет та дронів.

Довідково: у Харківській області зруйновано понад 30 тис. об'єктів, при цьому понад 10 тис. із житлового фонду. Зруйновано або пошкоджено приблизно третину підприємств. Також зруйновано 27 мостів і шляхопроводів.












Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України


Назад в раздел