«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Агентство відновлення уклало перші договори на відбудову пошкоджених будівель

21.09.2023


Агентство відновлення уклало договори на відбудову 15 обʼєктів, які були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Це 11 житлових будинків, одне адміністративне приміщення у Київській області, приміщення їдальні в Іванівському ліцеї на Чернігівщині, а також лікарня й поліклініка у Тростянці на Сумщині. Їх відбудова фінансується з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. Проведення відкритих тендерів дало змогу зменшити вартість на 27 млн грн на відбудові обʼєктів у Київській області та майже на 14 млн на проведенні робіт у Тростянці. Очікувана вартість цих тендерів була 695 млн.грн. За результатами аукціонів сума зменшилась майже на 45 млн.грн.

У Київській області найбільш суттєве зменшення ціни на відбудові житлових будинків у Бучі – по вулиці Яблунська, 17 та Гмирі 11/6. Буча стала одним із символів руйнувань, які принесли в Україну російські війська. Так, вулиця Яблунська – одна із тих, що зазнали найбільш масштабної атаки окупантів. Тут було пошкоджено 18% усіх будівель, в багатьох квартири повністю вигоріли.

▪ У тендері на реконструкцію будинку по вул. Яблунська, 17 взяли участь 4 компанії. Це дало змогу зменшити очікувану вартість на 14 млн грн.

▪ Значних ушкоджень зазнав і будинок по вул. Гмирі 11/6. У тендері на його відновлення взяли участь 2 компанії. Зменшення вартості – понад 6 млн грн.

▪ У селі Пісківка Бучанського району Агентство реконструюватиме житловий будинок по вул. Привокзальна, 5. У тендері взяло участь 3 компанії.

▪ У Бородянці окупанти зруйнували або пошкодили близько тисячі будівель. Серед них і адмінприміщення Бородянської селищної ради. Агентство відновлення вже уклало договір на його капітальний ремонт, зменшивши вартість завдяки відкритому тендеру майже на 1,4 млн грн.

▪ Багатоповерхівку у Вишгороді на вул. Грушевського, 1 зруйнувала російська ракета. Агентство відновлення провело тендер на його капітальний ремонт та уклало договір із виконавцем.

▪ В Ірпені уклали договір на реконструкцію багатоквартирного будинку по вул. Северинівській, 131. Він був пошкоджений через бойові дії.

▪ Ще на Київщині Агенство проводитиме капітальний ремонт двох багатоквартирних будинків у Макарові – на вулиці Димитрія Ростовського, 62 та Проектна, 10. Селище тривалий час було територією боїв, окупанти хаотично обстрілювали житлові будинки та інші споруди. Понад 2,3 тисячі будівель зазнали пошкоджень. Відновлення триває.

▪ У Тростянці на Сумщині, який майже місяць перебував у окупації, Агентство відновлюватиме міську лікарню. Заклад був зруйнований на третину, росіяни стріляли в нього з танків та кулеметів.

У проєкті – відбудова будівлі поліклініки, переходу та дитячого відділення міської лікарні. Крім цього, тут будуть проведені роботи з реконструкції фасаду та ганків. Два ці тендери вже проведені та укладені відповідні договори. Вартість завдяки тендерам зменшилася на 7,5 млн грн.

▪ Ще одна будівля, яку прицільним вогнем із кулемета обстрілювали окупанти – це житловий будинок по вул. Благовіщенська, 53. Його також буде відбудовувати Агентство відновлення, про що і було оголошено тендер. За результатами тендерів уже уклали договір, зменшивши вартість на понад 6,4 млн грн.

▪ У Тростянці будемо відбудовувати житловий будинок по вул. Нескучанська, 9. Уклали договір на виконання робіт, завдяки тендеру зменшивши вартість на 3,7 млн грн.

▪ Ще на пів мільйона зменшили вартість робіт завдяки тендеру з реконструкції їдальні Іванівського ліцею, що на Чернігівщині. Іванівська громада була під окупацією 25 днів. Тут окупанти зруйнували понад 1300 домогосподарств і адміністративні споруди, які зараз потребують реставрації.

☝️ Нагадаємо, Агентство розробило єдину методику проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів: https://restoration.gov.ua/press/news/57151.html, де прописані ніфіковані кваліфікаційні вимоги до учасників, розроблені у межах співробітництва з UNODC Programme Office in Ukraine Open Contracting та USAID_ВзаємоДія

























Назад в раздел