«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Агентство відновлення заощадило ₴215 мільйонів на тендерах із відбудови

30.11.2023


Агентство відновлення уклало понад 50 договорів на відбудову зруйнованих обʼєктів: вартість робіт зменшилася на 215 млн грн. Відбудовуємо та зберігаємо державні кошти, які стануть додатковим ресурсом для відновлення. Маємо вже понад 50 укладених договорів на відбудову цивільних обʼєктів. Це житлові будинки, лікарні, освітні заклади, вокзали, відновлення комунікацій у найбільш постраждалих населених пунктах.
Завдяки прозорим закупівлям та активності учасників вартість робіт по них зменшилася на 215 млн грн.

Серед договорів, які уклали в листопаді – будівництво понад 75 житлових будинків у с. Посад-Покровське Херсонської області та реконструкція 16 багатоквартирних будинків в с. Ягідне Чернігівської області. Тут Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Руйнування в цих селах такі, що практично не залишилося жодної вцілілої будівлі. Відновлення житла тут – першочергове завдання.

Маємо також укладені договори на реконструкцію системи водопостачання та електропостачання в Посад-Покровському. Завдяки проведенню тендерів вартість робіт по цих двох обʼєктах стала меншою на понад 25 млн грн. від очікуваної.

У Київській області серед останніх укладених договорів – капітальний ремонт багатоквартирного будинку в Бородянці по вул. Центральна 365-А. Цю вулицю чи не найбільше обстрілювали окупанти. Після проведення тендеру, в якому взяли участь 7 компаній, вартість стала меншою майже на 8 млн грн, або на 20%.

Ще один будинок, який відновлюємо на цій вулиці – номер 338. У тендері взяли участь 5 компаній. Очікувана вартість після укладання договору зменшилася приблизно на 4 млн грн.

Суттєве зменшення вартості маємо за результатами закупівель на реконструкцію залізничного вокзалу та привокзальної площі в Тростянці Сумської області. Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії. Тут, у приміщенні вокзалу, окупанти облаштували командний пункт, звідки вели обстріли по Сумах та Охтирці.

У тендері на реконструкцію вокзалу взяло участь 4 компанії. Очікувана вартість робіт стала меншою на 21,3 млн грн.
Також в листопаді уклали договір на капітальний ремонт будівлі дитячого садка в смт Гончарівське Чернігівського району. Будівля постраждала від ворожих обстрілів. Маємо зменшення вартості робіт на 6,7 млн грн.






















Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України




Назад в раздел