«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Австрія хоче допомогти Харкову у відбудові міста

19.05.2023


Харківський міський голова Ігор Терехов провів перемовини з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Арадом Бенкьо.

Під час зустрічі сторони обговорили нові шляхи співпраці. Зокрема, порушили питання про можливість залучення австрійських громадських організацій та бізнесу до реалізації перспективних проєктів з відбудови Харкова.

«Сьогодні наше першочергове завдання - якнайшвидше відновити Харків. Було б символічно, якби одна з німецькомовних країн підтримала нас у відбудові першої зі зруйнованих харківських шкіл, де якраз вивчали німецьку мову. Звичайно, ми зацікавлені й у відбудові житла, в тому числі й соціального», - підкреслив міський голова.

Ігор Терехов подякував народу Австрії за допомогу, надану місту та його мешканцям під час війни, та зазначив, що школи і дитсадки є одними з пріоритетів у відбудові інфраструктури Харкова.

За словами Арада Бенкьо, програми з будівництва соціального та доступного житла в Австрії - одні з кращих у Європі.

«Ми теж прагнемо допомогти вам у відбудові міста. Це стосується і школи, і соціального житла, досвід у будівництві якого вже маємо», - зазначив посол.

Під час візиту в рамках регіональної Ініціативи співробітництва у Південно-Східній Європі (SECI) представники Австрії передали вісім генераторів харківським школам.

Виконавчий координатор SECI Майкл Фазекас, який також був присутній на зустрічі з мером, зазначив, що Україна є однією з держав-учасниць SECI, яка бореться проти агресора.

«Це не лише наш обов'язок, а й честь підтримувати Україну та її громадян. Ми продовжуватимемо підтримувати народ України доти, доки він страждає від цієї неспровокованої війни», - зазначив Майкл Фазекас.

Довідка. Ініціатива співробітництва в Південно-Східній Європі (SECI) - це багатостороння регіональна ініціатива 29 держав-учасниць ОБСЄ, ініційована Сполученими Штатами Америки та Європейським Союзом і заснована у 1996 році. SECI розробляє стійкі економічні стратегії у регіоні та зосереджується на транскордонних програмах та проектах співробітництва у сферах розвитку інфраструктури, торгівлі, транспорту, безпеки, енергетики, навколишнього середовища та приватного сектору.







Харківська міська рада


Назад в раздел