«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Бельгійське державне агентство з питань розвитку «ENABEL» розпочинає системну співпрацю з Україною у полі відновлення

28.02.2024


Команда Міністерства розвитку, громад, територій та інфраструктури України провела зустріч із Міністром співробітництва у сфері розвитку та великих міст Бельгії Кароліною Женні та головою Бельгійського державного агентства з питань розвитку «ENABEL» Яном Ван Веттером. 

За результатами зустрічі сторони погодили вже у березні розпочати втілювати проєкти відновлення критичної та соціальної інфраструктури. Також найближчим часом «ENABEL» планує відкрити офіси у Києві та Харкові. 



Бельгійське державне агентство з питань розвитку «ENABEL»  отримало фінансування в розмірі 150 мільйонів доларів, які надійшли за рахунок “заморожених” у Бельгії російських активів. Відтак, на зустрічі обговорювали можливість співпрацювати у  спільному зі Світовим Банком проєкті «HOPE», метою якого є відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла, зокрема, шляхом отримання компенсації. Також проєкт спрямований посилити спроможності громад у відновленні. 

«Підтримка органів місцевого самоврядування для підвищення їх спроможності долати наслідки військової агресії — один із пріоритетів Міністерства відновлення. Нарівні з відновленням житла. Разом із міжнародними партнерами розробили та запустили програму термінових та капітальних ремонтів єВідновлення. Понад 40 тисяч українців вже отримали 3,8 мільярда гривень. Такі результати стали можливі завдяки синергії місцевої та центральної влади при використанні цифрових інструментів. Запрошуємо бельгійських партнерів долучитися», — прокоментувала заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

На зустрічі з бельгійською делегацією в якості основного цифрового інструменту обговорювали Державну цифрову екосистему управління відновленням DREAM, яку побудували за принципом «всі бачать все». DREAM надає можливість пріоритезувати проєкти відновлення та надавати їм першочергову підтримку. А також контролювати хід робіт та витрати на кожному етапі. 


417534579_796608909173959_4410524576566968_n.jpg











Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел