«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Cпівпраця задля підтримки внутрішньо переміщених осіб

02.05.2022


2 травня Мінрегіон та Норвезька рада у справах біженців підписали спільний Меморандум про співробітництво у розв’язанні гуманітарних проблем та забезпеченні житлом ВПО.

Як зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, забезпечення житлом осіб, що постраждали від війни є першочерговим завданням Мінрегіону, який працює над пошуком відповідних рішень у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

«Близько 13 млн українців вимушено покинули свої домівки з початку війни. Наше завдання – повернути українців додому та забезпечити їм усі необхідні умови для проживання», – наголосив Олексій Чернишов.

Планується, що співпраця сприятиме додатковій підтримці у реалізації урядової соціальної програми “Прихисток”, в тому числі залученню додаткових джерел фінансування, розробці та імплементації житлових рішень та програм цільової підтримки для ВПО тощо.

Очільник Мінрегіону також зазначив, що залучення міжнародної підтримки є важливим аспектом цього процесу, адже сьогодні Україна потребує підтримки у додатковій допомозі від партнерів для вирішення таких проблем.

Довідково.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) є міжнародною, гуманітарною незалежною, неурядовою організацією, заснованою в 1946 році, яка працює в понад 30-ти країнах світу. NRC розпочала гуманітарну місію в Україні у листопаді 2014 року та продовжує реалізовувати програми в таких напрямках: інформування, консультування та правова допомога; житло та непродовольча допомога; вода, санітарія та гігієна; життєзабезпечення та продовольча безпека.




Назад в раздел