«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Ділові кола України та Литви досягли згоди спільно долати перепони для інвесторів через підтримку ініціатив в рамках діяльності FIDIC

03.10.2016

Ділові кола України та Литви досягли згоди спільно долати перепони для інвесторів через підтримку ініціатив в рамках діяльності FIDIC
Меморандум про взаєморозуміння між "Міждержавною гільдією інженерів консультантів" (МГІК) та "Литовською асоціацією інженерно-консалтингових компаній" (Lietuvos projektavimo įmonių asociacija, LPĮA) підписали 29 вересня у м. Вільнюс в рамках спільного засідання Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад. Про це повідомила Світлана Рева, віце-президент МГІК.
 
«І Міждержавна гільдія інженерів консультантів, і наші литовські партнери зацікавлені у розширенні співробітництва в контексті реалізації проектів у сфері будівництва. Підписаний документ містить взаємні зобов'язання сприяти розвитку ділових контактів між членами МГІК та Литовської асоціації. В цьому напрямку ми будемо реалізовувати різноманітні інформаційні ініціативи», - прокоментувала Світлана Рева. 
Вона також зазначила, що Меморандумом сторони закріпили і домовленості з підтримки ініціатив в рамках діяльності FIDIC, членами якої вони є. 
«В Україні чимало перспективних проектів у сфері будівництва. Для якісного їх втілення будівельникам необхідно працювати за поки що новими для них контрактами FIDIC, але які застосовують у більшості європейських країн. Щоб розвиватися, бути цікавими і конкурентоздатними на зарубіжному ринку, нашим будівельникам треба професійно зростати, вчитися новому. І щоб усунути бар’єри для інвесторів, які б могли свої проекти реалізувати на території України, маємо дати їм змогу застосовувати у їх роботі зрозумілу їм «будівельну нормативну мову». Менше перепон – більший притік інвестицій», - пояснила віце-президент МГІК.

LIUA29 1.jpg 

LIUA293.jpg

LIUA29 2.jpg

LIUA292.jpg

LIUA298.jpg

Довідка
Спільне засідання Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад у м. Вільнюс організоване Українським союзом промисловців та підприємців (УСПП) за сприяння Конфедерації промисловості Литви.

Українсько-литовська та Литовсько-українська ділові ради були створені 9 квітня 2013 року Українським союзом промисловців і підприємців і Конфедерацією промисловості Литви з метою реалізації міждержавних домовленостей між Україною ти Литовської Республікою у сфері торгово-економічного співробітництва.

Міждержавна гільдія інженерів консультантів (МГІК) — афільований член Міжнародної Федерації Інженерів-Консультантів (FIDIC). Мета діяльності - розвиток і вдосконалення українського ринку консультаційних та інжинірингових послуг у будівельній галузі.

Міжнародна федерація інженерів-консультантів (FIDIC) — заснована у Бельгії і всесвітньо визнана організація, що існує з 1913 року і об’єднує на сьогодні понад 90 національних асоціацій, представляючи більш ніж 4000 практикуючих інженерів-консультантів будівельного профілю в 75 країнах світу. Нині основні зусилля FIDIC концентрує на розробці та публікації типових умов контрактів для їх застосування в будівельній діяльності з метою врегулювання взаємовідносин учасників міжнародних інвестиційно-будівельних процесів. FIDIC проводить політику глобалізації, сталого розвитку та інтегративного розуміння бізнесу.

Інформацію використано з сайту МГІК.

Назад в раздел