«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

E-construction talks: Якісна експертиза – основа прозорого будівництва

03.10.2023


Відбулася друга робоча зустріч E-construction talks – відкритий діалог між розробниками Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) з представниками будівельної галузі. У заході взяли участь більше 150 представників експертних організацій та обговорили основні проблемні питання, що виникають при проведенні експертизи у будівництві. 

За 9 місяців 2023 року в електронній системі вже створено близько 19 тисяч експертних звітів, це є доказом того, що будівельний процес в Україні продовжується, навіть попри війну.
 
«Системні зустрічі з професійною спільнотою сприяють розвитку галузі та дають можливість вчасно помітити і вирішити проблемні питання.


 

 

Функція експертних організацій та експертиза проектної документації є заключною стадією проектування. На висновку експертизи базуються подальші рішення як замовників так і будівельників. На базі висновку експертних організацій замовники отримують дозвільні документи. Відповідно від якості проведення експертизи залежить якість відновлення», — зазначила Наталія Козловська, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
В ЄДЕССБ планують запустити потрібні оновлення для процесу створення експертних звітів:
 

  • Автоматизація роботи з наборами техніко-економічних показників;
  • Контроль наявності ідентифікатора для будівель і складових частин;
  • Перевірка відповідності експертної організації, критеріям в момент підписання кожного звіту;
  • Автоматизація генерування та подання звітності експертних організацій.

 

ЄДЕССБ – один із запобіжників корупції в будівництві. Завдання Міністерства відновлення – максимальне наповнення її функціоналом для зручності користування будівельними послугами, а також – автоматизація для забезпечення прозорості всіх процесів будівництва. У спільній роботі з представниками галузі Міністерство продовжує активно працювати для того, щоб зробити систему максимально ефективною та зручною.


 

 

E-construction talks спрямовані на ознайомлення користувачів з Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та спільними зусиллями – покращення її роботи.


 

 

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел