«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Харківський пологовий будинок №1 відновив роботу після ремонту

02.02.2024


Міський пологовий будинок №1 розпочав свою роботу після майже двох років простою через значні руйнування внаслідок обстрілів.

За словами директора медичної установи Євгена Благовещенського, на початку повномасштабного вторгнення пологовий будинок зазнав кількох ворожих ударів. Наймасштабніший стався 1 березня 2022 року, після чого стаціонар припинив роботу.

«Було зруйновано близько 50% будівлі. Тоді працювати було неможливо, бо пропало опалення, були вибиті вікна та двері, пошкоджений дах. На той момент тут було близько 30 породіль», - розповів Євген Благовещенський.

Як повідомив в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Кулик, за сприяння Міжнародної організації з міграції на всіх поверхах будівлі провели ремонтні роботи. Зокрема, було відновлено близько 880 кв. м покрівлі, шість вхідних груп, понад 150 вікон та 100 дверей у палатах.

«Сьогодні, 01.02.2024, відновив роботу Міський пологовий будинок №1, і відтепер усі сім пологових будинків Харкова функціонують. Усі вони відповідають високим критеріям надання медичної допомоги. Ми дуже вдячні нашим європейським партнерам, які допомагали у відновленні, та міському голові Ігорю Терехову, який знайшов спонсорів для відновлення лікарень», - зазначив Ігор Кулик.

Медичний координатор Міжнародної організації з міграції Сергій Конченко розповів, що Міському пологовому будинку №1 надали апарат УЗД та операційний стіл. У закладі було встановлено систему вентиляції в операційній, душові та туалети, а також повністю відновлено всі комунікації.

«У найближчих планах нашої організації - передати установі біохімічний аналізатор та додаткові ліжка для прийому пологів. Крім того, ми продовжимо реалізацію різноманітних проєктів, щоб забезпечити надання якісних медичних послуг у місті Харкові», - наголосив Сергій Конченко.


b4d23b45a702fddd450043024d60e565.jpg











Харківська міська рада

Назад в раздел