«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Команда підтримки громад – відкритий майданчик для системної роботи на місцевому рівні

01.05.2024


Команда підтримки громад – відкритий майданчик для системної роботи на місцевому рівніУ Міністерстві відновлення відбулась зустріч робочої групи «Команди підтримки громад», у фокусі діяльності якої, координація зусиль у підтримці громад у відновленні та розвитку. «Команди підтримки громад» об’єднує представників проєктів, ініціатив та програм міжнародної технічної допомоги, а також інших стейкхолдерів.

П’ята зустріч робочої групи була присвячена вивченню досвіду партнерів з розвитку у розробці планувальних документів на місцях, а також пріоритезації та реалізації проєктів відновлення. Зокрема, представники проєктів USAID, U-LEAD та UNDP розповіли про власні підходи до підтримки громад у розробці програм комплексного відновлення. UNICEF та PRFU – поділилися власними принципами пріоритезації та імплементації «твердих» проєктів у громадах.

Окрім цього, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна анонсувала запуск двох цифрових інструментів – інтерактивної Карти активностей проєктів міжнародної технічної допомоги в громадах, а також Карти програм комплексного відновлення та комплексних планів просторового розвитку. Обидві мапи допоможуть донорам уникати дублювання діяльності в громадах та координувати зусилля у відновленні на місцях.

«Дуже важливо мати доступну цифрову платформу. Це допоможе синхронізувати наші зусилля та бачили об’єктивну ситуацію щодо діяльності донорів у кожній громаді. До прикладу – Карта активностей проєктів міжнародної технічної допомоги слугуватиме основою для координації зусиль щодо пріоритезації першочергових потреб на місцях та ефективної реалізації проєктів відновлення. Обидві карти будуть розміщені на сайті Міністерства та періодично оновлюватимуться актуальними даними» - підсумувала Олександра Азархіна.

Наступними кроками роботи «Команди підтримки громад» стане формалізація її статусу шляхом офіційного приєднання до складу робочої групи представників проєктів, програм та ініціатив партнерів з розвитку.

Партнери, які хочуть долучитися до Команди підтримки громад можуть звернутися на email: azarkhina@mtu.gov.ua


440465651_835412888626894_1522748227157189449_n.jpg



















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел