«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Корейська компанія Ssangyong готова долучатися до відбудови в Україні

31.10.2023


Компанія Ssangyong, яка є експертом у будівництві, готова допомагати з проєктами відбудови в Україні. Представники компанії в межах візиту до України зустрілися з командою Агентства відновлення та відвідали, зокрема, чотири обʼєкти у Київській області, які відбудовує Агентство. Це житлові будинки у Бучі та Макарові.

У Бучі понад 3 100 обʼєктів інфраструктури були зруйновані або пошкоджені. Серед них – житлові будинки по вул. Б. Гмирі, 11/6 та вул. Яблунська, 17. Частину будинку по вул. Б. Гмирі російські військові зруйнували постійними обстрілами – житло стало непридатне до використання. Коли проєкт із реконструкції буде завершено, 110 мешканців отримають капітально відремонтовані оселі.

Також влучанням боєприпасів пошкоджено житловий будинок по вул. Яблунська,17. Будинок ремонтуємо для 426 мешканців.

У Макарові окупанти зруйнували понад 3 600 споруд. Оглянули відбудову будинку по вул. Ростовського, 62, який відновлюємо для 150 мешканців. Будівля постраждала через обстріли. Також у Макарові відвідали житловий будинок по вул. Проектна, 10. Його відбудови чекають 180 людей.

У межах спільної роботи обговорили виклики та дефіцити, де компанія Ssangyong може допомогти як експерт у будівництві. А також – проєкти, до яких партнери з Кореї готові долучитися.

«Ми розпочали системну співпрацю з представниками найвідоміших корейських компаній, які готові допомагати нам експертизою та розглядати можливості фінансування проєктів відбудови. Це вагома підтримка для швидшого відновлення постраждалих регіонів», – сказав голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Довідково: Компанія Ssangyong заснована в 1977 році. Виконала 135 проектів у 20 країнах світу загальною вартістю 9 мільярдів доларів США . Серед них – проєкти відбудови після стихійних лих.











Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Назад в раздел