«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Майже рік Служба відновлення працює над реставрацією зруйнованого Посад-Покровського

01.04.2024


На кожному подвір’ї Посад-Покровського – нагадування про те, що пережило село. Розбита та спалена техніка, залишки боєприпасів та понівечені будинки. Майже рік Служба відновлення працює над реставрацією зруйнованого Посад-Покровського. Першочергове завдання – забезпечити мешканців села звичними умовами.

За програмою експериментального урядового проєкту відбудови Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України почало процес зведення нових будинків для жителів Посад-Покровського. На сьогодні підписано 363 договори з власниками домоволодінь, що постраждали внаслідок збройної агресії. З початку 2024 року 81 об’єкт перебуває в роботі, з яких 72 об’єкти вже мають закладений фундамент. На 12 об’єктах розпочали зведення стін. На будівництві об’єктів залучено понад 100 працівників.

Життя мешканців Посад-Покровського після збройних дій було ускладнене відсутністю електроенергії через руйнацію комунікацій. На сьогодні завершили роботи з реконструкції системи електропостачання. Крім того, продовжують роботу над відновленням центрального водопостачання – на одній з вулиць вже змонтовано 120 колодязів та прокладено 5.2 кілометри водопроводу.











Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України


Назад в раздел