«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Механізм розроблення містобудівної документації удосконалено Урядом на місцевому рівні

23.11.2022


Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, які удосконалюють механізм розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій. Відповідна постанова вже опублікована на сайті Уряду.

«Зміни покликані покращити якість та прозорість процесу підготовки до розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, а також забезпечити врахування у ній державних інтересів. Крім того, вони сприятимуть комплексному розробленню заходів цивільного захисту в громадах на рівні планування територій», – зазначив в.о. Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Зокрема, зміни:

  • уточнюють порядок отримання замовником містобудівної документації державних інтересів та інтересів суміжних територіальних громад, склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні, серед іншого в частині врахування вимог щодо планування заходів з цивільного захисту населення;
  • удосконалюють вимоги до картографічної основи, на якій має здійснюватися розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, та процедури отримання, витягу з містобудівної документації;
  • удосконалюють механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні в частині уточнення використання окремих термінів.

Нагадаємо, раніше Уряд визначив механізм проведення громадських слухань проєктів комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Довідково

Порядок розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 вересня 2021 року № 926. Зокрема, документ передбачає, що містобудівна документація на місцевому рівні розробляється в електронному вигляді. Це забезпечить наповнення містобудівного та Державного земельного кадастрів даними містобудівної документації на місцевому рівні.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел