«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Мінекономіки пропонує американському бізнесу інвестувати у проєкти відбудови України

12.09.2023


Приватний капітал та інвестиції іноземного і вітчизняного бізнесу стануть основою відновлення України. Про це говорили під час зустрічі керівництва Міністерства економіки України з представниками Міжнародної асоціації стабільних операцій (ISOA)  та провідних американських компаній. 

“Урядом визначено ключові сектори, які є найбільш перспективними для інвестицій в Україні - це енергетика, аграрне виробництво та продовольство, транспорт і логістика, критичні матеріали, IT та машинобудування. Саме ці сектори вже зараз розвивають економіку нашої країни та мають глобальний потенціал до зростання. Товари й послуги цих секторів також потрібні на міжнародному ринку. Окрім того, розвиваючи ці сектори Україна допоможе світові протистояти глобальним викликам: голоду, кліматичній кризі, а також зможе запропонувати альтернативу російському експорту”, - зазначила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

Вона нагадала, що через війну за підсумками минулого року Україна мала майже 30% падіння економіки, проте завдяки стійкості та адаптивності українського бізнесу вже цього року ми спостерігаємо зростання у 2,2% ВВП. Проте, щоб відновитись, вітчизняна економіка має зростати значно швидшими темпами і для цього необхідні інвестиції.

“Основою відновлення України має стати приватний капітал та інвестиції від іноземних і українських підприємців. Ми пропонуємо інвесторам долучитись до відбудови країни через механізми державно-приватного партнерства, створювати спільні підприємства з українським бізнесом, користуватись можливостями індустріальних парків, готові надавати державну підтримку великим інвесторам, працюємо над страхуванням інвестиційних ризиків. Український ринок має значну ємність, окрім того, це робоча сила, сировина, ринки збуту. І саме зараз час розглядати інвестиції у відбудову країни та перенесення до України виробництв в рамках глобальних ланцюгів постачань”, - наголосив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.

В ході зустрічі обговорювалась також низка інших питань, які цікавили представників американського бізнесу - проблеми розмінування територій, зокрема, сільськогосподарських земель, сфери публічних закупівель, розвитку вітчизняної переробної галузі та локалізації виробництва в Україні, підтримки малого й середнього українського бізнесу. 

Image (3).jpg











Міністерство економіки України


Назад в раздел