«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міністерство відновлення та ООН розробляють стратегію підтримки проєктів відновлення

24.01.2024


Пройшло третє засідання Розширеного керівного комітету із планування, довгострокових рішень і відновлення на рівні громад за участі команди Міністерства відновлення, Міністерства соціальної політики, представників Світового Банку та делегації ООН в Україні на чолі з Деніз Браун. Мета – обговорення стратегії переходу від надання гуманітарної допомоги до підтримки відновлення громад. Під час зустрічі відбулася перша презентація драфту стратегії. 

«Гуманітарна допомога залишається надзвичайно актуальною для прифронтових регіонів. Водночас перехід до фінансування саме потреб відновлення має суттєве значення для сталого розвитку та довгострокового добробуту постраждалих громад. Він забезпечує більш стійкий підхід, з фокусом на відбудові соціальної інфраструктури та сприянні самозабезпеченню громад. Це шлях до зменшення залежності громад від зовнішньої допомоги.

Запропоноване бачення розширює можливості громад, залучаючи місцеве самоврядування до процесу прийняття рішень у визначенні пріоритетів відновлення, а також стимулює економічне відновлення завдяки створенню нових робочих місць.

Ми вдячні ООН за всебічну гуманітарну допомогу та готовність і надалі активно долучатися до відновлення постраждалих від збройної агресії рф регіонів і населених пунктів», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зокрема стратегія спрямована на забезпечення:
- ключових принципів і орієнтирів, які б визначали перехід від гуманітарного реагування до відновлення;
- взаємозв’язків між оцінками гуманітарних потреб і потреб у відновленні;
- балансу між географічним та галузевим підходами до відновлення;
- міцної координації гуманітарної допомоги та потреб відновлення;
- швидкої передачі механізмів координації від гуманітарної допомоги до потреб відновлення.

Мета роботи Розширеного керівного комітету полягає у забезпеченні лідерства, стратегічного керівництва та нагляду, а також сприянні ефективній координації ключових стейкголдерів для зміцнення взаємозв’язку між програмами гуманітарної допомоги та відновлення в Україні.


421942914_773848538116663_4580566736784647522_n (1).jpg

422295927_773848998116617_2001343232874046477_n.jpg











Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України









Назад в раздел